İsrail'de 'sarhoş' polemik!..

İsrail’de başbakanlık konutunun aylık harcamalarında alkol alımına 1.555 TL’ye yakın para ayrılmasına eski Adalet Bakanı Tzipi Livni tepki gösterdi. Livni “Bu miktara bir milyon İsrailli bir ay geçiniyor” dedi.

İsrail'de 'sarhoş' polemik!..
Milliyet'te yer alan habere göre İsrail’de yaklaşan 17 Mart genel seçimleri öncesinde Başbakan Binyamin Netanyahu’nun harcamaları gündemi oluşturuyor.  Haaretz gazetesinin Sayıştay’ın Başbakanlık harcamalarını seçim öncesinde Netanyahu’nun avukatının isteğiyle açıklamadığını haber yapmasının ardından dün Sayıştay harcamaların tamamını kamuoyuna duyurucağını açıkladı. İşçi Partisi’yle birlikte merkez solda seçim ittifakı oluşturan Hatnuah partisi lideri, eski Başbakan Tzipi Livni; Netanyahu’nun kamu kaynaklarını kendi zevkleri için harcamasını yerden yere vurdu.

Livni, başbakanlığın son iki yılda Alkollü içecekler için 100 bin şekel (62 bin TL) harcadığını belirtti. Livni “Bu ayda yaklaşık 2.500 şekel (1.555 TL) yapar. İsrail’de 1 milyon insan bu parayla bir ayda kiralarını, vergileri, su ve elektrik faturalarını ödeyip eğitim ve gıda masraflarını karşılıyor” dedi.

Kokulu muma servet

2011’de hayat pahalılığı nedeniyle ülkede patlak veren geniş katılımlı protesto gösterilerini hatırlatan İşçi Partisi lideri Isaac Herzog ise “İsrail’de Netanyahu altı yıldır başbakan. Barınma krizi, aç çocuklar ve İsrail’in uluslararası ciddi sorunları onun kapısında” dedi.

Netanyahu’nun lideri olduğu Likud partisinin lideri Nir Hefetz, önceki gün çıktığı canlı yayında “Rakam tamamen uydurma. Başbakanlık alkollü içki satın almaz bile. Her gün alınan bir şişe şarap da misafirler içindir” savunmasını yaptı.

Haaretz’in haberine göre Sayıştay’ın raporu içerisinde yüzbinlerce şekelin lokantalara, çiçek aranjmanlarına, kokulu mumlara, ayakkabılara ve kuaförlere harcandığı bilgisi de yer alıyor. First Lady Sara Netanyahu’nun yaklaşık 15 bin TL değerindeki şişe depozitolarını zimmete geçirdiği iddiası İsrail’de büyük tepki yaratmıştı.