"ISSIZ ADAM" KOMŞUYU AĞLATTI

Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği "Issız adam"ın gala gecesinde Yunan jet-sosyetesinin ünlü isimleri filmi gözyaşları içinde izledi.

"ISSIZ ADAM" KOMŞUYU AĞLATTI

Yunanistan'ın en büyük film dağıtım şirketi Village Road Show tarafından Atina'da 12 salonda gösterime giren "Issız Adam"ın galasına yapımcı Mustafa Oğuz, Çağan Irmak, Cemal Hünal, bir dönem Yunanistan'da basketbol oynayan İbrahim Kutluay katıldı.

İlk gösterimi, tanınmış Yunanlı sanatçılar, eleştirmenler, işadamları, İstanbul'dan Atina'ya göçen Rum cemaatin önde gelen isimleri de izledi. Seçkin bir davetli topluluğunun alkışlarla karşıladığı "Issız Adam"ı izleyenlerden bazılarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Kathimerini Gazetesi sinema eleştirmeni Panaylotis Panagopulos, "Çok güzel bir aşk melodramı. Niyetlerinden hiç sapmıyor. Ne ise o. Başka bir şeyi taklit etmiyor" derken, Village sinemaları yönetim kurulu başkanı Haris Andonopulos da, "Bu Türk filmi, Yunan sinemasının olması gereken yeri gösteriyor. Bir Yunanlı olarak iyi anlamda kıskandım. Böyle bir filmi Yunanistan'da çekmeyi çok isterdim, kesin gişe rekorları kırardı. Bir zamanlar Hülya Koçyiğit'in, Filiz Akın'ın filmleri Yunanistan'da çok sevilirdi. 'Issız Adam' ile benzer bir dönemin başlayacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Yorgo Kırbaki


Hürriyet