İstanbul'da eğitim uçağı düştü!

İstanbul Büyükçekmece'de bir eğitim uçağı boş araziye düştü. Uçak Hezarfen Havalimanı'ndan kalkmıştı. Olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Uçaktan 1 yaralı çıkarıldı.

İstanbul'da eğitim uçağı düştü!

Habertürk'ün haberine göre İstanbul Büyükçekmece'de, Hezarfen Havalimanı'ndan havalanan özel bir şirkete ait bir eğitim uçağı düştü.

Olay yerine sağlık ekipleri ve polis sevk edildi.

Uçak Büyükçekmece Gölü yakınlarında boş bir araziye düştü.

Uçaktan pilot yaralı çıkarıldı. Yaralının bilincinin açık olduğu vücudunda ise kırıklar olduğu öğrenildi. Yaralı pilot, ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Emekli Hava Pilot Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, Habertürk TV'ye "Kaç kişi olduğunu bilmek mümkün değil. Genelde 2 kişilik olur. Bu Hezarfen Havalimanı bu amaçla kullanılıyor. Bu uçaklar çok fazla uzaklaşmadan o bölgede yapılır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü denetiminde yapılıyor. Arızadan da olabilir" dedi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği uçak kazasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından bugün saat 10.56’da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağı, alınan ilk bilgilere göre motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada saat 11.05’te havalimanı yakınlarında düşmüştür.

Olay yerine hemen güvenlik, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilerek, uçağın pilotaj lisans öğrencisi (B.N),yaralı olarak kurtarılmıştır.

Olay yerine tekerlekli araçlarla ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle ambulans helikopter sevk edilmiştir.

Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır."