İstanbul'da Fetih şöleni

İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü dolayısıyla Yenikapı Miting Alanı’nda görkemli bir fetih şöleni düzenlendi.

İstanbul'da Fetih şöleni
Star'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da düzenlenen İstanbul'un fethinin 562. yılı kutlamalarında yaptığı konuşmada, "Ezanlarımıza söz söyleyen dillere geçit vermeyeceğiz. Bilesiniz ki 'Zulüm 1453'te başladı' diyen, 'Pontus Soykırımı, Ermeni Soykırımı' diyen hainlere göz yummayacağız. İstanbul'u, kutsal emanetler başında kesintisiz Kur'an okunan bir şehir olmaktan çıkarmaya çalışanlara imkan tanımayacağız. İstanbul'un yüreğinde 562 yıldır yanan fetih ışığını söndürmek isteyenlere asla meydanı bırakmayacağız. Bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak için her yola başvuranlara yol vermeyeceğiz" dedi.

İSTANBUL'UN SEMT İSİMLERİNİN PEK ÇOĞU...

İstanbul'un her karışı sadece şehit kanlarıyla değil, şehit bedenleriyle örülü bir şehirdir. İstanbul'un fethinde şehit olan askerler Fatih'in emri üzerine kanlarının aktığı yere devredildiler. Bugün Rumelihisarı'ndan Aksaray'a kadar tüm yollar, tüm sur dipleri, tüm ormanlar şehit bedenlerini misafir ediyor. İstanbul'un bugünkü semt isimlerinin pek çoğu şehrin fethinde görev alan komutanlardan geliyor. Kocamustafapaşa, Davutpaşa, Bebek, Kuzguncuk ve daha pek çok semtin ismi fethin yadigarıdır.

İstanbul’un bağrında 562 yıldır yanan fetih ateşini söndürmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak için her yola başvuranlara yol vermeyeceğiz.

Hatırlayın eski Türkiye'yi. Bu ülkede insanlar, inançlarından dolayı tahkir ediliyordu. Fetih nasıl bitmeyen bir süreç ise buna karşı mücadele de bitmeyen bir süreç.

Başörtülü anneler, sakallı babalar evlatlarının en mutlu günlerinde yanlarında olamıyordu.

NEW YORK TIMES DİYE BİR PAÇAVRA VARMIŞ

Biz çalışırken, biz ilerlerken karşımızdakiler de boş durmuyor. Önümüzü kesmenin istikametimizi değiştirmenin, hepsinden öte bu hesap içerisinde her fırsatı değerlendiriyorlar. Amerika'da New York Times diye bir paçavra var. Bu gazete daha önce de defalarca yaptığı gibi, geçtiğimiz günlerde bizimle ilgili bir yazı yayınladı. Neymiş, Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar varmış. Ülkemizde şu anda her türlü fitnenin başını çeken iyi yayın organı üzerinden bizi eleştirmeye kalkmışlar. Bu gazete bugün bizim için yazdıklarını 1896’da Abdülhamit için yazıyordu.

Pensilvanya'nın kimlerle ilişki içinde görüyor musunuz? ABD'de ne işin var, Mekke'ye Medine'ye gitseydin ya, şimdi, imamlar da kaçıyor.

Vatanımızın üzerinde kimse operasyon düşünmesin, şunu bilsinler ki karşılarında kahraman ordumuzu bulurlar, emniyet güçlerimizi bulurlar. Hepsinden öte milletimizi bulurlar.

BUNLAR AYDIN DEĞİL, KARANLIK

Biz bu ülkede bayrağımıza karşıt bayrak çıkaranların ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Şimdi bazı aydınlar çıkmış, bunlar aydın değil bunlar karanlık. Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara ben aydın diyemem. Bu ülkede 15 yaşındaki bir delikanlıyı üçüncü katmak suretiyle bıçaklayıp üzerinden arabayla geçen kişiler, 50 kişinin ölümüne neden olanlara sahip çıkanlar biz aydın diyemeyiz.