İŞTE SAF GELİN ADAYI

atv'nin sevilen dizisi 'Benim Annem Bir Melek'te 'saf gelin adayı Nalan'ı canlandıran Ayçin İnci: Hedefim bal yapan arı olmak. Farklı roller ile kendimi geliştirerek, her zaman mesleğime gerekli emeği vereceğim..

İŞTE SAF GELİN ADAYI

Bugüne dek 'Kurşun Yarası' ve 'Kara Duvak' gibi dramatik dizilerde rol alan Ayçin İnci, 'Benim Annem Bir Melek'teki absürd karakteriyle hayran kitlesini genişletti. Oyunculuğa altı yıl önce bir reklam filmiyle adım atan Ayçin İnci, Şahika Tekand Oyunculuk Atölyesi'nde eğitim aldığını belirterek, "Oyunculuk her zaman geliştirilmeli. Eğer bir oyuncu 'ben artık tamamım' diyorsa büyük tehlike içindedir. Çünkü arayışını ve dolayısıyla da içindeki doğru gözünü kaybetmiştir. Benim mesleki hedefim arı yapan bal olmak" dedi.

EKİBİN SICAKLIĞI İZLEYİCİYE GEÇİYOR

* 'Benim Annem Bir Melek' ikinci sezonda da büyük ilgi topluyor. Size gelen tepkiler nasıl?
Dizi çok sevildi, çok beğenildi. Ama ben bunda ekibin birbirine duyduğu gerçek sevgi ve saygının da etki ettiğini düşünüyorum. 'Ekip iyi anlaşıyorsa bu sıcaklık ekrandan izleyiciye geçiyor' sözü çok doğru. Ekipteki herkes, işine çok bağlı ve sevgi dolu. Komedi çekmek çok zevkliymiş; hem eğleniyoruz, hem de işimizi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz.

* İzleyiciyi bu diziye bağlayan ne oldu?
Yönetmenimiz Hakan Algül işini çok iyi bilen biri ve çok olumlu bir karaktere sahip. Ayrıca senaryomuz çok incelikli, senaristimiz Vasıf Büyükoruç zaten senelerdir başarılı işlere imza atmış biri. İzleyici forumlarını okuduğumda bu güldürünün içinin dopdolu olduğunu söylüyorlar. Bazı durumları ve insanları açıkça eleştirirken, aynı zamanda güldürmek; benim için çok ilham verici.

* Hikaye bir gelin-kaynana çatışmasının ötesinde gelişiyor değil mi?
Gelin kaynana çatışması anlatılırken her bölüm bambaşka meselelere de değiniyor. Ama işin içine bakarsak o cadı gibi görünen kaynananın içinde iyi bir yürek olduğunu görüyoruz.

TAM İSTEDİĞİM ROLDÜ

* Sizin 'saf gelin adayı' tiplemeniz izleyici üzerinde nasıl bir etki bıraktı?
İnsanlar, gözlerinden yaş gelecek kadar güldüklerini söylüyor. 'Nalan' küçük bir kız çocuğu gibi bir karakter olduğu için, beni gördüklerinde yanaklarımı sıkıştırıyorlar. Türk dizilerinde görmeye alışık olmadıkları bir 'saf' tiplemesiyle karşılaştıklarını, ayrıca dram dizilerinden sonra böyle bir rolle onları şaşırttığımı söylüyorlar. İyi tepkiler almak ve özellikle de izleyenleri güldürmek çok mutluluk verici.

* 'Kurşun Yarası' ve 'Kara Duvak' gibi dram ağırlıklı dizilerden sonra böyle bir karakterde rol alma teklifini nasıl kabul ettiniz?
Benim en çok hoşlandığım şey; birbirine hiç benzemeyen karakterleri oynamaktır. Bir ara hep masum ve mağdur esas kız rolleri geliyordu. O yüzden kötü bir karakteri oynamayı çok istiyordum. Çünkü önceki iki dizide melek kadar iyi ve masum kadın rolleri oynamıştım. 'Bu kadar masum bir surattan kötü olamaz' diye bir yargı vardı ve onu kırmak istiyordum. 'Kara Duvak'ta kötüler kötüsü bir kadını oynadım. Çok beğenildi, bu sefer kötü karakter rolleri gelmeye başladı. Sonra da bir komedi dizisinde yer almayı çok istedim, ama her şeyiyle kaliteli bir proje bekliyordum. O sırada BKM'den 'Benim Annem Bir Melek' için teklif geldi. Tam benim istediğim ters köşe rol olduğunu fark ettim ve başladım.

KASIMDA TİYATRO VAR

* Oyunculukta hedefleriniz neler?

Bal yapan arı olmak istiyorum! Daha çok eğitim almak ve ileriki yaşlarımda bile work-shop'lara katılmak, kendimi geliştirmek, farklı rollerle izleyenlerin karşısına çıkmak, mesleğime gereken emeği vermek, insanlara saygı duymak, sevilmek, sevmek...

* Kardeşiniz Ayça da siz de başarılısınız. Genetik bir yetenek mi bu?
Böyle şeylerin genetik olduğu, hatta bunun ispatlandığı söyleniyor. Ailede bu kadar çok oyuncu olması herhalde genetik bir şeylerle ilgili. Ablam Ayça İnci şimdiye kadar aldığı rollerin altından başarıyla kalkmış bir isim. Biz birbirimize mümkün olduğunca destek olmaya çalışıyoruz. İsimlerimizin yakınlığından dolayı bizi karıştırıyorlar ama aslında pek benzemiyoruz. O biraz erkeksi, ben daha kadınsı bir tipim.

* Sinema teklifleri alıyor musunuz?
Sinema projesi var ama zamanı olduğu için açıklayamıyoruz. Yeni proje olarak Emre Kınay ile bir tiyatro oyunumuz olacak. 'Aşk Heryerde' adlı tiyatro oyununu kasım ayında Moda Duru Tiyatro'da izleyici ile buluşturacağız.

* 6 senedir oyunculuk yaparak geçiniyorum ve işimi çok seviyorum. 22 yaşında bir reklam filmiyle keşfedildim ve iki sezon 'Kurşun Yarası' dizisinde rol aldım. 'Kurşun Yarası'ndan sonra gönül verdiğim bu mesleğin eğitimini almaya başlamam gerektiğini fark ettim.

* Şahika Tekand'ın Oyunculuk Atölyesi'nde eğitim aldım. Dört ay boyunca yaptığımız yorucu provalardan sonra 2006 yılında Şahika Tekand'la birlikte 'Euridike'nin Çığlığı' adlı tiyatro oyunu ile Uluslararası Tiyatro Festivali'ne katıldık. Bu oyunda yer almış olmayı çok önemsiyorum. Benim için unutulmaz bir anı ve çok ilham vericiydi.

* Bence bir oyuncunun tiyatroda, sinemada ve televizyonda oynayabilmesi, gerektiğinde şarkı söyleyebilmesi, dans edebilmesi ve şimdi saymaya başlayınca beynime üşüşen binlerce şeyi yapabilmesi gerekiyor.

Bence herkes 'Nalan'ın eşi olmak ister

* Canlandırdığınız 'Nalan' karakteri sizce evlenilecek bir kadın mı?
Bu soruları erkekler daha iyi cevaplar herhalde... Bana göre evlenilecek kadın veya evlenilemeyecek kadın yok; önemli olan iki insanın anlaşması. Karakterleri ne olursa olsun ya da hangi mesleklerden olurlarsa olsunlar, o iki insanın uyumu önemli olan. 'Nalan' ile 'Metin' bence çok uyumlu bir çift. Nalan bazen esprileri bile anlayamayacak kadar saf ama çok iyi yürekli. Hiç kimse hakkında kötü bir şey düşünmüyor. Hatta insanlar onu iğneledikleri zaman bile bunu anlamadığı için gülebiliyor. Herkes 'Nalan' kadar iyi niyetli bir insanla evlenmek isteyebilir.

TEREDDÜTÜ YOKTUR

* Dizideki kayınvalide adayı hakkında Nalan'ın tereddütü var mı?

Nalan pek tereddütlü değil. O kafasına kaya bile düşecek olsa tedirgin olmayabilir! Çünkü o inanılmaz derecede iyi niyetli ve saf olduğundan kaynana ne derse desin yapacaktır. Diğer gelin ise (Dolunay Soysert) kendisini ifade etmesi gerektiğini düşünüyor. Nalan' başını 'Neriman'la derde sokmaktan kaçınır sanırım.
 
Evlilik gerçekten güzel bir şeymiş

* Dizideki haliniz ile gerçek hayatınız arasındaki farklılıklar neler?
Fark değil ama bir iki benzerlik söyleyebilirim; Ayçin İnci de 'Nalan' gibi kayınvalidesini çok seviyor. Kayınvalidemle aramızda oldukça yaş farkı var. O yüzden beni torunu gibi görüyor ve seviyor. Şükürler olsun ki bu şekilde bir iletişimimiz oldu. Her şeye karışan, cadılık yapan bir insanla hiç kimsenin anlaşabileceğini sanmıyorum.

* Evlilik hayatınız nasıl gidiyor, evliliği herkese önerir misiniz?
Eşim Ahmet Mümtaz Taylan'la evleneli bir seneyi biraz geçti ama dört seneye yakındır birlikteyiz. Evlilik tahmin ettiğimden çok daha güzel bir şey. Ama ben bunun öncelikli nedenini; evlenmeden önce birbirimizi tanımaya yetecek kadar vakit geçirmemize bağlıyorum. İnsanlara, evlenecekleri kişiyi önceden iyi tanımalarını ve kabul ettikleri huyları sonradan değiştirmeye çalışmamalarını önerebilirim.

Olumlu tepkiler huzurlu uyutuyor

* İnternetteki forumlarda benim için 'saf rolünü en iyi oynayan kadın' denmesi çok sevindirici. Bir oyuncu tiyatroda alkış duyduğu zaman çok mutlu olur. Artık forumlar da çok önemli olmaya başladı. Televizyon izleyicilerinin beğenilerini, iyi ya da kötü eleştirilerini oradan alabiliyoruz.

* Güzel tepkiler almak beni çok mutlu ediyor; inanın huzurla yatıyorum yatağıma. Çünkü oynadığım sahnelerle ilgili olumsuz veya tedirginlik verici bir ruh halinde olursam, uyku ve ben sabaha kadar buluşamıyoruz.

Günaydın