İTALYA'DA ŞOK BASKIN!..

İtalya’da dün sabah düzenlenen operasyonda örgütün militanlara Türkiye’deki hedefleri vurmak için eğitim verdiği bir kamp ortaya çıkarıldı. 150 polisin katıldığı operasyonda 76 kişi gözaltına alındı.

İTALYA'DA ŞOK BASKIN!..

PKK’nın Avrupa’daki sorumlularından Hasan Adır’ın önceki gün Hollanda’da tutuklanmasının ardından dün de İtalyan polisi PKK’ya karşı geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Venedik, Treviso, Pisa, Modena, Udine, Pordenone ve Milano başta olmak üzere ülkenin kuzey ve orta kesimlerinde yoğunlaşan operasyonda PKK’nın ülkede eğitim kampları oluşturduğu da ortaya çıktı. İtalya’da PKK’ya karşı düzenlenen operasyonda Pisa kentinde 4 zanlı savcılık emriyle tutuklandı, etnik kimlikleri Kürt olarak tanımlanan toplam 76 kişinin ise kimlik tespit çalışması için gözaltına alındığı açıklandı.

Pisa Emniyet Müdürü Raffaele Micillo, kampa dün sabah TSİ 06.00’da düzenlenen baskına toplam 150 polisin katıldığını belirterek, “Polis olarak tam anlamıyla askeri bir operasyon yaptık. Turizm tesisine üç patikadan ulaşılabiliyordu. Bu nedenle güvenlik birimlerimiz tesise ancak gece vakti ve de yaya olarak ulaşmak zorunda kaldılar” dedi. Micillo, bölgede bir kebapçı dükkanın da aralarında bulunduğu bazı mekanlara düzenlenen baskınlarda kimlik tespiti amacıyla gözaltına alınanların toplam sayısını 76 olarak açıkladı. Emniyet Müdürü Micillo, kampta yakalanan kişiler arasında “Eylem” kod adlı 26 yaşındaki Gülistan Hasan Anar adlı bir kız önderliğinde siyasi propaganda yapılmakta olduğunu bildirerek, “Kamptaki faaliyetler, Türkiye’deki sivil ve askeri hedeflere yönelik saldırılar hazırlamaya yönelikti. Kampta silah ele geçirememize karşın, bu işin içinde silah olmadığı anlamına gelmez. Zira büyük bir tesis olduğu için silahlar gizlenmiş de olabilir” diye konuştu.

“Eylem” kod adlı genç kızın, kamptaki çalışmaları denetlemek üzere İtalya’ya 2009’un Aralık ayında geldiği ifade edildi. Emniyet Müdürü Micillo, kamptaki faaliyetleri, “fiziki aktivite, ideolojik eğitim, savaş teknikleri” olarak sıraladı. Örgütün katılımcılara kamp boyunca cep telefonu kullanmayı yasakladığına dikkati çeken yetkililer, kampta 20 cep telefonu ve 5 bin euro para ele geçirildiğini belirttiler. Micillo, yakalananların baskın ve gözaltına alınma esnasında hep bir ağızdan Kürtçe marşlar söylediğini kaydetti.

Vatan