İvana-Yurdal Sert çifti sonunda boşandı!...

Birbirlerine karşılıklı dava açan Yurdal-İvana Sert çifti, iki yıl sonra boşandı. Çiftin oğulları Ateş'in velayeti ise anneye verildi!

İvana-Yurdal Sert çifti sonunda boşandı!...

İşadamı Yurdal Sert ve eşi İvana Sert arasındaki boşanma davası nihayet sonuçlandı. Ünlü işadamı, iki yıl önce İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurarak oğlu Kanyon Ateş'in annesi İvana Sert'e, boşanma davası açmıştı.

TAZMİNAT 400 BİN TL

Eşinin, kendisini arkadaşı Hatem Yavuz'la aldattığını öne süren Yurdal Sert; eşi ile Hatem Yavuz'un plan yaptığını ve basını da yönlendirdiklerini iddia etmişti. Yurdal Sert, 7 yaşında olan çocuklarının velayeti ile 1 milyon lira manevi tazminatın yanı sıra oturdukları Metrocity'deki evden İvana Sert'in uzaklaştırılmasını istemişti. Dün İstanbul Aile Mahkemesi'nde görülen davada; hakim, çiftin şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmasına karar verdi. Boşanma kararına göre; çiftin oğulları Kanyon Ateş Sert'in velayeti anne İvana Sert'e verildi. Yurdal Sert, her hafta ve yılın belirli günleri çocuğunu görebilecek ve 5 bin lira nafaka ödeyecek. İvana Sert'in yoksulluk nafakası talebini reddeden mahkeme; Yurdal Sert'in, İvana Sert'e 150 bin lira maddi, 250 bin lira manevi olmak üzere toplam 400 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

YOKSULLUK NAFAKASI İSTEDİ

Yurdal Sert'in açtığı boşanma davasına karşı dava açan İvana Sert, eşinin taleplerini reddederek evlilik birliğinin sarsılmasında esas kusurlu kişinin Yurdal Sert olduğunu öne sürmüştü. Yurdal Sert'in kendisine iftiralarda bulunduğunu belirten İvana Sert; eşinin Bodrum, Mecidiyeköy, Beykoz'daki taşınmazları ile banka hesaplarının yarısı ile 11 lüks araç ve motosikletlere tedbir konulmasını talep etmişti. İvana Sert, oğlu Kanyon Ateş'in velayetinin yanı sıra aylık 100 bin lira yoksulluk nafakası, çocuk için aylık 50 bin lira iştirak nafakası talep etmişti. Ayrıca 5 milyon lira maddi, 2 milyon lira manevi tazminat ödenmesini istemişti.

ALİ OKTAY - GİZEM KAŞİFOĞLU / SABAH İNTERNET SİTESİ