İzmir'de 'çukur' isyanı!..

İzmir'in Balçova ilçesi Mithatpaşa Caddesi'ndeki yaya kaldırımlarındaki çukurlar tehlike saçmaya devam ederken vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

İzmir'de 'çukur' isyanı!..

Konuyu gündeme getiren Yeni Asır'a teşekkür eden vatandaşlar, "Geçtiğimiz günlerde Yeni Asır'ın ısrarlı yayınlarıyla çocuk parkındaki ölüm tuzağı haline gelen çukur kapatıldı. Umarız yetkililer Yeni Asır aracılığı ile sesimizi duyar ve bu çukurları da bir an önce kapatır" diye konuştu.

Esnaf zararda

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZBETON tarafından Mithatpaşa Caddesi'ndeki AVM'ler bölgesi karşısındaki altyapı çalışmaları nedeniyle kaldırımlar köstebek yuvasına dönerken, vatandaşlar duruma isyanını artırdı. Adım başı açılan çukurlar nedeniyle kaldırımların ölüm tuzağı haline geldiğini söyleyen vatandaşlar, "Çukurların çevresinde hiçbir önlem alınmadığı için yürüme zorluğu çekiyoruz, zaman zaman da istenmeyen kazalar oluyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklar için çok tehlikeli olmaya başladı. Belediye bir an önce bu çukurları kapatsın" diye konuştu.

Kaldırımlardaki çalışmaların düzenli bir şekilde bölüm bölüm yapılmasının daha uygun olacağını söyleyen vatandaşlar, "Çukurlar tehlike saçarken, her yeri kazılı halde bırakıldığı için dükkanlar evler ve mağazalar toz toprak içinde kaldı. Can güvenliği açısından tehlike saçar bu çukurlar biran önce kapatılmalı. Bu manzara Balçova'ya yakışmıyor" diye konuştular.

Bir türlü bitirilemeyen çalışmalar yüzünden hergün zararlarının ikiye katlandığını ve toz toprak yüzünden müşterilerin gelmediğini söyleyen bölge esnafı ise, "Buradaki toz toprak, çamur ve çukurlar yüzünden müşteriler 1 aydır buraya uğramaz oldu. Esnaf olarak zararımız büyük" diye isyan etti. Çukurların üstünün kapatılarak çevresinde insanların düşmemesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını isteyen vatandaşlar "Burada birisi ölse veya hastanelik olsa bunun hesabını kim verecek? Belediyenin acil önlem almasını istiyoruz" diye konuştu.