İzmir'deki o ev bulundu

İzmir'in Buca İlçesi'nde geçtiğimiz Ekim ayında devriye görevini yapan polis ekibine uzun namlulu silahla saldırı gerçekleştiren DHKP-C üyesi iki kişinin kaldığı ev aylar sonra tespit edildi.

İzmir'deki o ev bulundu
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonun ardından evde yapılan aramada uzun namlulu silah ve bir miktar patlayıcı ele geçirildi. Olayın yaşandığı gün Deniz A. isimli erkek terörist yakalanmış, kadın terörist kaçmıştı.

Buca Göksu Mahallesi'nde devriye gezen polis aracına geçtiğimiz Ekim ayında akşam saatlerinde devriye gezen polis aracına biri kadın 2 terörist tarafından silahla saldırıda bulunmuştu. Olay sonrası yaya olarak kaçmaya başladı teröristlerden 23 yaşındaki Deniz A. yakalanmıştı. Saldırganın üzerinden 1 otomatik silah, 1 tabanca, 1 el bombası ve cep telefonu çıkmıştı.

O ev bulundu

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ve İstihbarat Şube ekipleri, o tarihten beri yaptığı istihbari çalışmalar sonucu, Buca ilçesinde bir eve operasyon yaptı. Polis ekipleri evde kimseyi bulamazken evde yapılan aramada; bir miktar patlayıcı ve uzun namlulu silah ele geçirildi. O tarihten itibaren evin hiç kullanılmadığı komşular tarafından doğrulandı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.