JAPONYA'YI KARIŞTIRAN KIYAFET

Seksi kimono ülkede büyük tartışma yarattı

JAPONYA'YI KARIŞTIRAN KIYAFET

Japonlar, ülkenin geleneksel kıyafeti kimonoyu tartışıyor. Japonya’yı Kâinat Güzellik Yarışması’nda temsil edecek Miyasaka’nın kısa kimonosu muhafazakârlarla ünlü modacıları karşı karşıya getirdi.

Bahamalar’da 23 Ağustos’ta düzenlenecek Miss Universe yarışmasında Japonya’yı temsil edecek güzelin giydiği ve pembe iç çamaşırını gösteren kısa kimono bu günlerde Japon kamuoyunda en fazla tartışılan konu oldu. Japonya’yı temsil edecek 25 yaşındaki Emiri Miyasaka’nın internetteki sayfası, ilk kez Tokyo’da bir defilede kamuoyunun beğenisine sunulan kısa kimonoya tepkilerini gösteren Japonların elektronik posta bombardımanına uğradı. Japon güzelin yarışmaya katılımından sorumlu IBG Japon şirketinin telefonlarını kilitleyen ve elektronik postalarla tepkilerini gösteren binlerce Japon kimononun geleneksel boyutunda kullanılmasını istedi.

KİMONO UZATILACAK

Tepkiler karşısında geri adımatmak zorunda kalan IBG Japan şirketi, siyah deriden hazırlanan seksi kimononun boyunun uzatılacağını açıkladı. Şirketin açıklamasında “Sert yorumlar karşısında büyük şaşkınlık yaşadık, gerçek kimono uzundur ancak tasarımcı bunu bir kısaltmıştı” dedi. Kimononun boyunun ne ölçüde uzatılacağı konusunda ayrıntılı bir açıklama yapmayan IBG Japan şirketinin bu kararı muhafazakârları bir nebze de olsa sakinleştirirken, bu kez kıyafeti hazırlayan ünlü tasarımcı Ines Ligron oldukça sert tepki göstererek zehir zemberek bir açıklama yaptı.

DİNOZORLAR UMURUMDA DEĞİL

KİMONONUN tasarımcısı modacı Ligron, modacıların çok beğendiği kimonoya “muhafazakârlar ve moda dinozorlarından” gelen tepkileri kınadığını belirterek “Ben sadece açık görüşlü değişimcilerin görüşlerini önemsiyorum” dedi. 10 yıldır Japonları Miss Universe için hazırlayan Ligron’un 2007’deki öğrencisi Riyo Mori, Kâinat Güzeli seçilmişti.

‘Bir Geyşanın Anıları’ üç Oscar birden almıştı

AMERİKALI yazar Arthur Golden’ın en çoksatanlar sıralamasında yer alan romanından 2005 yılında beyazperdeye uyarlanan “Bir Geyşanın Anıları” (Memoirs of a Geisha) filmi 3 Oscar ödülü kazanmıştı. Film kız kardeşiyle birlikte bir geyşa evine temizlikçi olarak satılan ancak buradan kaçmak istediği için geyşalık derslerine sokulmayan kızın daha sonra ünlü geyşa Mameha tarafından yetiştirilmesini konu alıyor.