'Kadın' dizisinin Ceyda'sından samimi itiraf

"Kadın" dizisinin başarılı oyuncusu Gökçe Eyüboğlu; Episode Dizi Kültürü Dergisinin yeni sayısına samimi bir röportaj verdi.

'Kadın' dizisinin Ceyda'sından samimi itiraf

Gökçe Eyüboğlu ekranda canlandırdığı karakter sorulunca şu ifadelerde bulundu: "Ceyda’nın seveni de var söveni de. Ama bu beni mutlu ediyor. Karakterin gerçek olduğunu gösteriyor. Gerçek hayatta da böyledir ya, birini herkes seviyorsa şüphelenirim mesela. Orada yapay bir durum var. Kendime hep şu uyarıda bulunurum: 'Bırak sevmeyen de sevmesin seni; bu bir karakterin olduğunu gösterir.' Genel olarak yorumlardan şöyle bir çıkarımda bulunabilirim: Ceyda doğal bir karakter. Hepimizin aksine hissettiğini hissettiği gibi yaşıyor ve gösteriyor. Ağlamak istiyorsa ağlıyor; öfkesini, acısını, nefretini, mutluluğunu sonuna kadar yaşıyor. Hissetmesine izin veriyor. Yaşadıklarının arkasında duruyor ve bunları bahanelerin arkasına gizlemeye çalışmıyor.

Kendi kurallarıyla yaşadığı koşullarda ayakta kalmaya çalışıyor ve denemekten korkmuyor. Pavyonda şarkı da söyledi, gömlek de dikti, pazarda satış da yaptı, çocuk bakmaya da çalıştı, şimdi de bulaşıkçılığı deniyor. Ve gerçek sevgiye aç... Belki budur insanların yakın hissetmesinin nedeni.

Açıkçası Ceyda’yı oynamaya başladığımda, 'Çok severler inşallah beni' gibi bir kaygım yoktu. Tek kaygım, bu hayatı yaşamak zorunda kalanları gücendirmeden, incitmeden bir hikâye anlatabilmekti. Günün sonunda bu, ekip işi.

Klişe değil, gerçek. Tüm bu hız, kısa zamanda yetişmesi gereken uzun bir bölüm... Kamera önü ve arkası tüm ekip, senaryo grubu canla başla son derece profesyonel çalışıyor. Ve bu hızın, bu profesyonelliğin içinde kimse o amatör ruha ait olduğunu düşündüğümüz heyecanı, yaratıcı aşkı kaybetmemiş. Dizinin sevilmesini de buna bağlıyorum"