Kariyer sahibi kadının kocası aldatıyor

Kariyer sahibi kadının kocası aldatıyor

Kariyer sahibi kadının kocası aldatıyor

Bilim Teknik- Kendilerinden daha yüksek gelire sahip kadınlar ise daha sadık diyor Cornell Üniversitesi sosyologu Christin Munsch. Sosyolog en az bir yıl birlikte yaşayan ve yaşları 18-28 arasında değişen çiftleri incelemiş. Kendi geliri olmayan erkeğin eşini aldatma olasılığı eşiyle aynı gelire sahip erkeğe göre beş misli fazla. İlginç bir şekilde sadakatsızlık erkeğin eşinden daha fazla kazanması halinde de artıyor.

Az kazanan erkek, “eve ekmek getiren” kişi rolünün tehdit altında olduğunu hissettiği için “erkekliğini” başka türde ifade etmeye çalışıyor diyor bilim kadını. Diğer yandan ise erkekler daha fazla gelir getiren işlerde çalışıyor. Daha uzun çalışma saatleri ve iş gezileri aldatmayı kolaylaştırmakta.

Araştırmacı Ulusal Gençlik Araştırması’nın (National Longtudinal Survey of Youth) 2002-2007 yılları arasındaki verilerini değerlendirerek kadınlarda tam aksi bir durumu ortaya çıkarmış. Mali açıdan erkeğine bağlı olan kadın daha sadık. Kadın erkekten dörtte bir oranında daha az kazanıyorsa aldatma olasılığı çok düşük. Geçimleri söz konusu olduğu için az kazanan kadınlar belki de aldatırken bir değil iki kez düşünüyorlar diyor Munsch. Araştırmacı ayrıca eğitim, yaş ve dini görüşlerin de aldatma üzerinde etkili olduğunu söylüyor.

Konular Kariyer