Kars'ta kan donduran cinayet!..

Kars'ta, eşinin ilişkisi olduğu iddia edilen kişiyi, aile bireyleriyle plan yaparak İstanbul'da öldürdüğü gerekçesiyle Osman Battı ve 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kars'ta kan donduran cinayet!..
Milliyet'te yer alan habere göre Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Osman Battı ve Mustafa Çanak ile tutuksuz 2 sanık katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Osman Battı, memleketi Kars'a giderek yaklaşık 1 ay çalıştığını ifade ederek, İstanbul'a dönmeden önce eşi Elif Battı ile uzaktan akrabası maktul Erol Arduç arasında gönül ilişkisi bulunduğunu duyduğunu anlattı.

EŞİMLE İLİŞKİN VARMIŞ, DOĞRU MU?

Sanık Battı, dedikoduları sorduğu eşinin iftira atıldığını söylediğini belirterek, "İstanbul'da 2 akrabamla iş arıyorduk. Bu sırada yolda Erol Arduç'u gördüm ve yanına gittim. Erol'a 'Aynı köyde yaşıyoruz. Senin eşimle ilişkin olduğu konusunda duyumlar aldım. İşin aslı nedir?' diye sordum. Erol da bana olayın doğru olduğunu, 2,5 senedir eşimle konuştuğunu, gerekirse eşimi kaçıracağını söyleyerek küfür etti, silah çekti. Boğuştuk" diye konuştu.

Tartışma sırasında yere düşen silahı alarak Erol Arduç'a arkasından 3-4 el ateş ettiğini ifade eden Battı, olayın ardından kaçtığını söyledi. Battı, olayın ardından eşini görmediğini ve diğer sanıkların olayla ilgisi bulunmadığını savundu.

Tutuklu sanık Mustafa Çanak, sanığın eşi ile maktul Arduç'un arasında bir ilişki olup olmadığını bilmediğini, olayla ilgili aile meclisinin bir karar alıp almadığından haberi olmadığını aktardı.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Osman Battı'nın, Kars'ta oturan eşi Elif Battı ile Erol Arduç'un arasında ilişki olduğu dedikodusunun yayılması üzerine, aile bireyleriyle Arduç'u öldürmeyi planladığı anlatılıyor.

Arduç'un, 22 Ağustos 2013'de Beylizdüzü'nde boş bir arazide sanık Osman Battı tarafından silahla ateş edilerek öldürüldüğü belirtilen iddianamede, baz istasyonundan alınan verilerle diğer sanıkların da ortak hareket ettiklerinin anlaşıldığı kaydediliyor.

İddianamede, sanıklar Osman Battı, Mustafa Çanak, Sinan Çanak, Sadettin Battı ve Süreyya Çanak hakkında "tasarlayarak kasten adam öldürme ve suça iştirak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.