Katil, Bodrum tatilinde yakalandı!

Altı ay önce Buca’da Kuruçeşme Mahalle Muhtarı Hasan Batuş’un kardeşi Ali Batuş ve arkadaşını öldürüp kaçan Hıdır Aslan, Bodrum’da tatil yaptığı sırada gözaltına alındı.

Katil, tatilde yakalandı!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Buca ilçesinde geçtiğimiz Ocak ayında Kuruçeşme Mahalle Muhtarı Hasan Batuş'un kardeşi Ali Batuş ve arkadaşı Rahim Doğan'ı öldürüp kaçan katil zanlısı Hıdır Aslan, Bodrum'da tatil yaparken yakalandı. Çifte cinayet 26 Ocak'ta Kaynaklar'da bir restoranda işlendi. Buca Belediyesi'nde görevli Ali Batuş ile arkadaşı Rahim Doğan restoranda yemek yedikleri sırada Hıdır Aslan içeri girerek Batuş ve Doğan'la tartışmaya başladı.

Cezaevinden yeni çıkmıştı

Hıdır Aslan, tartışmanın büyümesiyle cebindeki silahı çıkarıp arka arkaya ateşledi. 10 yıl cezaevine kaldıktan sonra tahliye olduğu öğrenilen Hıdır Aslan'ın silahından çıkan kurşunlarla Rahim Doğan ve Ali Batuş hayatını kaybetti. Suç aleti silahla birlikte kaçan saldırganın yakalanması için soruşturma başlatıldı.

Aylarca izini sürdüler

Cinayetin ardından kayıplara karışan katil zanlısı Hıdır Aslan'ın bulunması için jandarma 6 boyunca iz sürdü. Zanlının Bodrum'da olduğunu tespit etti. Elde edilen bilgiler ışığında harekete geçen Buca Jandarma İlçe Komutanlığı ekipleri, katil zanlısı Hıdır Aslan'ı Bodrum'da tatil yaparken gözaltına aldı.

Doktor raporu alındıktan sonra sorgulanmak üzere İzmir'e getirilen zanlı adliyeye sevk edildi.