'Katillerin' amcası kimin damadı çıktı?..

Gülen'in garantörü eski CIA yöneticisi Fuller'in damadı, 2013'te 3 kişiyi öldürüp 180 kişiyi yaralayan Boston bombacılarının amcası çıktı!

'Katillerin' amcası kimin damadı çıktı?..
Akşam'dan Kayahan Uygur'un haberine göre 2013’teki Boston saldırısında 3 kişiyi öldüren, 180 kişiyi de yaralayan 2 Çeçen kardeşin amcası FETO’nun lideri Gülen’in akıl hocası eski CIA yöneticisi Fuller’in damadı olduğu ortaya çıktı.

Bir dönem paralel yapının akıl hocalığını yapan ve Gülen’in ABD’deki garantörü olan eski CIA yöneticisi Graham Fuller’in 2013'teki Boston saldırılarıyla ilgili sorumluluğu tartışılıyor. Fuller, kızı Samantha'yı saldırıyı gerçekleştiren 2 Çeçen gencin amcası Ruslan Çarnayev ile evlendirmiş.

İddiayı kendi sitesinde kabul etmek zorunda kalan Fuller, Çeçen örgütlerin irtibat bürosu olarak neden kendi evini gösterdiğine  ise açıklık getiremedi.

İRTİBAT ADRESİ DE EVİ

FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'in ABD'deki referansı Graham Fuller'in, Boston saldırısındaki rolü ülkede tarışmalara neden oldu. Fuller, 2 Çeçen kardeşin irtibat adresi olarak da kendi evini göstermiş.

SİTEDEN KABULLENDİ

Paralel medyanın akıl hocalığını yapan ve Türkiye 'ılımlı İslam' temalı 8 kitap çıkaran Fuller, skandalın ortaya çıkmasının ardından ilişkiyi sitesinden kabul etmek zorunda kaldı.

Rusya, ABD'yi uyarmış

Çarnayev, Fuller’in kızıyla evlendikten ABD'ye gitmiş. Ruslan 2003'ten itibaren  birçok akrabasını yanına getirmiş. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kardeşten Temerlan Çarnayev 18 Nisan 2013 günü polis tarafından öldürülmüş, ertesi günü yakalanan Cevhar ise geçtiğimiz 15 Mayıs günü idama mahkûm olmuştu. Tamerlan’ın Çeçenistan'da şiddet eylemlerine karışmış kişilerle görüşmesi Rus yetkililerin dikkatini çekmiş ve ABD'yi uyarmış.

ARKADAŞI ÖLÜ BULUNDU

2011 yılında Tamerlan, küçük adi suçlarla ilgili defalarca FBI’ya çağrılmış. Arkadaşı Brendan Mess'in evinde ölü bulunmasından sonra Temerlan’ın rahattavırları Rus makamlarının dikkatini çekti.