Kayahan ve Nilüfer arasında barış esintileri

Bir zamanlar müzik dünyasının en uyumlu ikilisi olan Kayahan ile Nilüfer'in uzun yıllardır süren 'şarkımı okuyamazsın' kavgasında barış rüzgârları esmeye başladı.

Kayahan ve Nilüfer arasında barış esintileri

Kayahan, üç yıllık suskunluğunu "365 Gün" adlı yeni single’ıyla bozarken, köşe yazarlıktan şarkıcılığa geçiş yapan Ayşe Özyılmazel’in eleştiri oklarına hedef olmuştu. Özyılmazel geçen hafta yazdığı bir köşe yazısında, büyük üstadı "Bırak aynı işleri yapmayı, demode şarkılar bunlar" diyerek ağır bir şekilde eleştirdi.

Küs değilim

Ayşe Özyılmazel’in eleştirisi karşısında dargınlığı bir kenara bırakan Nilüfer, "Böyle bir haksızlık, ayıp olamaz" diyerek Kayahan’a destek verdi ve kavgalı olduğu eski dostuna zeytin dalı uzattı.

Nilüfer’in uzattığı zeytin dalını Kayahan geri çevirmedi. Nilüfer’in jesti karşısında Kayahan şöyle konuştu:

"Nilüfer’in tutumu güzel, hoşuma gitti. Teşekkür ederim. Eski dost düşman olmaz, ben de onun için aynı şeyi yaptım ve yaparım. Tekrar müzikal anlamda birleşmemizi, ne sen ne de ben bilirim. Bunu Allah bilir. Gelişmelere bakacağız. Tekrar birleşelim gibi benim bir derdim yok. Belki onun da yoktur. Bu bir çalışma meselesidir. Bu meseleyi de karşılıklı oturup çözeriz."

Zamanında birlikte çalışmaları için çok adım attığını söyleyen Kayahan, "Ben bugüne kadar kimseyle küs olmadığım gibi Nilüfer’le de küs değilim.  Dostluğumuz adına güzel bir gelişme, umarımda iyi yere varır" dedi.

Mahkeme 17 şarkısını söylemeyi yasakladı

Kayahan’la Nilüfer arasındaki "şarkımı okuyamazsın" anlaşmazlığı 4 yıl önce mahkemeye taşınmış ve 20 yıllık dostluğu bitiren bu davada Yargıtay, Kayahan’ı haklı bulmuştu. Nilüfer’in, Kayahan’ın 17 şarkısını konser ve sahne çalışmalarında izinsiz olarak icra etmesi mahkemece yasaklanmıştı.

Okan Işık