KAYIP KIZLAR BULUNDU

"Kızlarla 1,5 sene önce internette tanıştık. Eğlence olsun diye çağırdık."

KAYIP KIZLAR BULUNDU

İstanbul Bağcılar'da yaklaşık 8 gün önce evlerinden çıktıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan ve dün akşam saatlerinde Buca'da asayiş ekipleri tarafından bulunan B.E.  ve C.B. , ailelerine teslim edildi. Kızlarının İzmir'de bulunduğu haberini aldıktan sonra akşam saatlerinde arabalarıyla İstanbul'dan yola çıkan Ayşe ile Salih E. ve Aynur ile Salih B. çifti, sabah saatlerinde çocuklarına kavuştu. Kızlarını görünce büyük sevinç yaşayan aileler, çocuklarını öpüp sarılarak hasret giderdi.

HÜSEYİN ÇAPKIN'IN İLK BAŞARISI...

B.E.'nin annesi Ayşe Ertav, çok sevinçli olduklarını ifade ederek, "Sağlıklarının yerinde olduğunu öğrenince daha da mutlu olduk. Geri dönmekten korktukları için baskı altında olduklarını söylediler. İki kızımız da evlerinin tek çocuğu ve çok rahatlar. Kızlarımızı alıkoyanlar ve onlara yataklık edenlerden davacı ve şikayetçiyiz." dedi.

Beş gündür kaldırımlarda, elinde çocuğunun fotoğraflarıyla yattığını, iki ailenen birden perişan olduğunu anlatan Ayşe Ertav, "Kızlarımız evden ayrılsa da yanındakilerin kabul etmemesi, 155'e haber vermesi gerekiyordu. 13-14 yaşındaki çocuklar, tek başlarına gezemez. Ailelerinin izni olması lazım." şeklinde konuştu.

Kızlarını sokakta bulmadığını ve sonuna kadar arkasında olduğunu ifade eden Ayşe Ertav, "Geçen sene bu çocuklar, İstanbul'a kızlarımızın yanına gelmişti. Polislerle birlikte İstanbul dışına çıkarmıştık. Biz çocuklarımıza güveniyorduk, böyle bir şeye kalkışacaklarını tahmin etmiyorduk. Burada kaldıkları evlerde hiç mi aile yoktu? Nasıl böyle bir şeye izin verildi?" dedi. Aileler, daha sonra polis otosuna bindirilerek, kızlarıyla birlikte muayene için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Bağcılar'da, geçen hafta evlerinden çıktıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan iki kız çocuğu, internette 1,5 yıl önce tanıştıkları G.T. , M.A.E. ve Ö.Ç.  ile Manisa'nın Akhisar ilçesinde buluştu. Bir süre burada birlikte kalan küçük kızlar, salı günü İzmir'e geldi. Daha önce iki küçük kızı televizyon haberlerinde seyreden ve tanıyan Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, iki kız ve yanındaki üç erkeği yolda görünce kimlik sordu. Üzerlerinden kimlik çıkmayan küçük kızları, Buca Asayiş Şube'ye götürdüler. Araştırma sonucu kızların, 8 gündür kayıp olan B.E. ve C.B. olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine polis ekipleri, küçük kızların ailelerine sevinçli haberi verdi. Zanlılar G.T. ve M.A.E. ise ifadelerinin ardından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilecekleri öğrenilen iki zanlının, ifadelerinde "Kızlarla 1,5 sene önce internette tanıştık. Eğlence olsun diye çağırdık. Kimseyi kaçırmadık." dediği öğrenildi.