Kazan, Kurtulmuş'u devirmek için Sav'dan taktik mi aldı?

Önceki gün Baykal ile Sarıgül’ün görüşmesinin ardından dün Erbakan ile Kurtulmuş olaylı SP kongresinin ardından ilk kez bir araya geldi ancak...

Kazan, Kurtulmuş'u devirmek için Sav'dan taktik mi aldı?

Saadet Partisi’nde olağanüstü kongre hazırlıkları sürdüren Necmettin Erbakan’a en yakın isimlerden, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan’ın, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile buluştuğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Görüşme haberi, SP koridorlarında bomba etkisi yaptı ve Kurtulmuş ekibinden büyük tepki aldı.

Sav-Kurtulmuş gizli görüşmesi iddiası, bir internet sitesinde yer aldı. SP’yi karıştıran haber şöyle: “SP’de yeni bir olağanüstü kongre süreci tartışılırken, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a muhalif ekipte yer alan Şevket Kazan, bugün (Cuma) CHP Genel Sekreteri Önder Sav’la gizli bir görüşme yaptı. Şevket Kazan gizli görüşmeyi doğruladı. Kazan, görüşme içeriğine ilişkin ise; CHP’nin “kongre partisi” olarak bilinmesi nedeniyle Önder Sav’la kongre usulüne ilişkin bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Telefonunu kapattı

SP’ye yakın kaynaklar, Şevket Kazan’ın Önder Sav’dan ‘adam devirme’ konusunda taktik ve bilgi aldığını öne sürdüler. SP Kongresinde Numan Kurtulmuş’a bayrak açan ekipte yer alan Şevket Kazan, önümüzdeki günlerde yapılması gündemde olan olağanüstü kongre için, Baykal’ı devirerek yerine Kemal Kılıçdaroğlu’nu getiren ve bunu da bir dergiye verdiği röportajında itiraf eden CHP Genel Sekreteri Önder Sav’dan taktik aldı.

Kazan, Önder Sav’la yaptıkları görüşmeyi doğrularken, ‘Sayın Sav eski bir dostumuz ve aynı zamanda meslektaşımız. Kendileri kongre partisi olarak tanındıkları için, kongre konularında bilgi alışverişinde bulunduk. Kendileri sık sık kongre yapıyorlar. Biz de kongre sürecimizde herhangi bir usul hatası yapmamak için kendilerinin tecrübelerinden istifade etmek istedik. Bu görüşme Sayın Sav’la benim aramda yapılan kişisel bir görüşmeydi. Bunun size kadar ulaşmış olmasına hayret ediyorum’ diye konuştu.” Sözkonusu görüşme iddiaları üzerine aradığımız Şevket Kazan’ın telefonu kapalı olduğu için ulaşma imkanı olmadı. Kazan’ın gün boyu bu konuyla ilgili çok telefon aldığı ve sonunda telefonunu kapattığı belirtildi.

‘Buluşmayı anlamlı buldum’

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Baykal-Sarıgül buluşmasına ilişkin sorular üzerine “Kişilerin kendilerinin takdirleridir. Geride bıraktığımız dalgalı siyaset günlerinden sonra bir araya gelmelerini anlamlı buluyorum” dedi. Sav, “Sarıgül sizinle görüşmek isterse görüşür müsünüz?” sorusuna, “Öyle bir talep gelmedi, talep gelmeden de bir değerlendirme yapmak ihtiyacını duymuyorum” yanıtını verdi. Bir gazetecinin, “Yeni yönetime karşı bir muhalif hareket oluşturabilirler mi?” sorusu üzerine ise Sav, şöyle konuştu: “Yeni yönetim diye bir şey söz konusu değil. CHP’de süreklilik vardır. Yönetimin sürekliliği esastır. Ben o sürekliliği simgeleyen isimlerden birisiyim.” Sav, daha önce yaşanan Baykal-Sarıgül gerginliğinin hatırlatılması üzerineyse “Kişilerin kendi tercihleridir, dargınlık, barışmak siyasette olağan şeylerdir. Kimi sözlerin zaman içinde etkisini yitirmesi, toplumumuzda olağan karşılanmaktadır” dedi.

Vatan