Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bedelli açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bedelli askerlik tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İktidar bunu desteklesin ve bu sorunu aşmış olalım" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bedelli açıklaması

DİSK tarafından Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlen ve Avrupalı sosyalistlerin de yer alacağı "Sosyal Demokrasinin Sosyali Nedir?" konulu konferansa katılmak üzere İstanbul'a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "Bedelli askerlikle ilgili AK Parti'den tepki geldi. Bekir Bozdağ 'bedelsiz atıyorlar' gibi bir ifade kullandı.

Bir seçim propagandası olarak değerlendiren bazı partiler var" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir kanun teklifi var. Seçim propagandasıyla ilgisi yok bunun. Bedelli ve bedelsiz. Durumu iyi olanlardan belli bir ücret alınacak. O ücretlerle öğrenci yurdu yapılacak. Yani cumhuriyet hükümetlerinin çözemediği bir sorunu çözmek istiyoruz. Yani bir taşla iki kuş vurmak istiyoruz. Yığılan ve askerlik yapmayan insanlar var. Bunlar evlenemiyorlar, hayat çizgisini belirleyemiyorlar. İş-güç kuramıyorlar. Biran önce askerliklerini yapmaları lazım. Yani bu insanların sorunuyla ilgilenmek siyasi propagandamı oluyor. Siyasetçinin görevi var olan sorunları çözmektir. Bizde çözmek istiyoruz. Birilerini bundan ürküyor ve korkuyor. Birileri buna sahte söylemler geliştirerek etkisizleştirmek istiyor. Bunlar doğru değil. Doğru olanı, biz bir proje ürettik. Projemizi kanun teklifi olarak verdik. İstiyoruz ve arzu ediyoruz, iktidarda bunu desteklesin ve bu sorunu aşmış olalım" diye konuştu.

"Dünkü tartışmalar arasında seçime 3 ay kala olmanın manidar bulanlar da var? Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Manidar değerlendirilebilir. Onlara göre öyledir. Ama bize göre olması gereken bir düzenlemeydi ve o düzenlemeyi verdik. Kanun teklifi veremezsiniz diyorlardı. Kanun teklifini de verdik" karşılığını verdi.