Kimler Evlilikte Mutlu Olur?

Kimler Evlilikte Mutlu Olur?

Kimler Evlilikte Mutlu Olur?

Daha da önemli olan insanların mutluluğu birlikte aramasıdır. Birliktelikte mutluluk haricinde sosyal konum, koruma – korunma, destek sağlar. Unutmayalım ki, çok köklü psikiyatrik çalışma evliliğin psikiyatrik rahatsızlıkları için koruyucu bir yapı olduğunu göstermiştir. Bazı fiziksel rahatsızlıklarda da yine evlilik koruyu bir faktördür. Doğal olarak burada da bahsedilen iyi ya da ortalama evliliklerdir.

O zaman iyi bir evliliğin ölçütü nedir?

Çiftin birbirini sevdiği Tartışmaları sınırlayabildikleri ve etkisini unutabildikleri. Geleceğe ait ortak plan yapabilmeleri.

    Kendi ailelerinden ayrışıp ilişkiye önem verdikleri .
    Sıkıntıları beraberce aşabildikleri .
    Birbirilerinin duygularını anlayabildikleri .
    Kendilerine özel zaman ayırabildikleri .
    Bireysel çalışmalarını ilişkide çatışmaya dönüştürmedikleri zaman ortala iyi bir çift özelikleri oluşmuştur.

Mutluluk çalışma ile olur.

Mutluluğu yakalamak için çaba göstermek gerekir. Evet, sevginiz birinci basamaktır. Ama bağlanabilme özelliğin esastır. Bazı insanlarda güçlü bağlanabilme özelliği vardır. Bunu şuradan anlayabilirsiniz. Bu insanların uzun süreli iyi, kopmayan, ailelerin dışında ilişkileri vardır. Severler
dostları tarafından sevilirler. İşlerinden sık sık ayrılmazlar. Buradaki bağlılıkları bir bağımlılık değildir. Yani kopmaktan korktukları için balıklıkları devam ettirme yoluna gitmezler.Kopmalarını gerektiren iyi olan dostlarında da kopabilirler. Eşinizde bu özellik varsa sizin için iyi bir başlangıç diye düşünebilirsiniz.


Konular Gönül işleri