Kimyasal koku okulları tatil etti!..

Kilis'te dün akşam saatlerinde yayılmaya başlayan koku nedeniyle 4 okul tatil edildi. Yayılan kokuyla ilgil bir hurdacı ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Kimyasal koku okulları tatil etti!..

Yavuz Sultan Selim Mahallesi Güveniş sokakta bulunan hurdacı dükkanından yayılan kimyasal koku paniği sürüyor. Dün akşam saatlerinde hurdacı dükkanında henüz menşei belirlenemeyen bir tüp kesilmesi sonucu ortalığa yayılan kimyasal koku Kilis genelini yayılırken yetkililer teyakkuza geçti. İl Sivil Savunma, Sağlık Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri bölgede hazır bekletilirken polis bölgeyi güvenlik çemberine alarak mahalleyi boşalttı.

Duruma tepkili olan vatandaşlar ise, "Akıl mantık alacak bir şey değil. Gece evlerimizi terk ettik çok sayıda zehirlenenler var geceleyin başka yerlerde kaldık mahalleyi terk ettik. Hamile bir kadın zehirlendi. Az kalsın ölüyordu. Burada hurdacılık yapanların kaldırılmasını istiyoruz. Mahallede yaşayanların hayatlarıyla kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Yetkililer burada bulunan hurdacıları şehir dışına çeksin artık oturacak durumda değiliz" dedi.

Öte yandan kimyasal maddenin yayıldığı bölgedeki hiçbir esnaf iş yerlerini açmadı. Kimyasal madde çevreye yayılmaya devam ederken Gazi İlköğretim, Mehmet Keçik İlköğretim Okulu, İnönü Ziraat ilköğretim Okulu ve Kilis Endüstri Meslek Lisesi tatil edilerek öğrenciler evlerine gönderildi. Yetkililer olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

Bu sırada Hurdacı Tuncay Seyrekbasan’ın ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı öğrenildi. Kimyasal atığın sızdığı tüp ise Kilis Sivil Savunma ekiplerince kontrollü bir şekilde kaldırılarak Kilis Belediyesi Tıbbi Atık Ünitesi’ne götürüldü. Öte yandan Kilis Vali Vekili Erkan Çapar’ın bugün öğleden sonra konuyla ilgili bir basın açıklaması yapması bekleniyor.