Kırık laptopta katilin izi var!..

Sultanahmet saldırısından sonra gözaltına alınan 16 Suriyeli, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. IŞİD’li canlı bomba Nabil Fadli’nin kaldığı evde bulunan telefondaki mesajlar da dosyaya delil olarak girdi.

Kırık laptopta katilin izi var!..
Hürriyet'ten Fırat Alkaç ve Özge Eğrikar'ın haberine göre canlı bomba eylemiyle geçen salı günü Sultanahmet’te 10 Alman turisti öldüren Suriyeli Nabil Fadli’yle irtibatlı olduğu iddia edilen 16 kişi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcı, şüphelileri, ifadelerinin alınmasına gerek duymadan ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanma talebiyle Nöbetçi 5. İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk etti.

Şüphelilere emniyet sorgusunda “İŞİD hakkında ne biliyorsunuz?”, “Örgüt üyesi misiniz?” ve “Nabil Fadli’yi tanıyor musunuz?” gibi sorular yöneltildi. Gözaltına alınan kişiler arasında Omran Aliibrahem, Zaher Alshal, Ahmad Darwish, Ehabe Haidar ile Ali Aliibrahem isimli Suriyeliler baş şüpheli olarak yer alıyor. Bu kişilerin Suriye istihbaratı ile bağlantılı olduğu da iddia ediliyor.

Canlı bomba saldırısının ardından Nabil Fadli’nin Fatih’te kaldığı evde parçalanmış bir laptop bilgisayar ve telefon da ele geçirildi. Cihazlarda Fadli’nin parmak izine rastladı.

Telefondaki ‘WhatsApp’ mesajları kurtarıldı. Nabil Fadli’nin eylem talimatını bu mesajlar üzerinde mi aldığı araştırılıyor. Mahkeme 10 kişiyi tutuklarken 6’sını adli kontrollu olarak serbest bıraktı.