Kırmızı ışık cinayetinde “sevgili” kuşkusu

Otomobiliyle kırmızı ışıkta beklerken öldürülen Denizlili işadamı İsa Mintaş’ın katilinin peşine düşen polis, araştırmalarını eski sevgili ya da alacak verecek anlaşmazlığında yoğunlaştırdı.

Kırmızı ışık cinayetinde “sevgili” kuşkusu
Yeni Asır'dan Sebahattin Alp'in haberine göre Denizlili işadamı İsa Mintaş'ı öldürenlerin belirlenmesi için başlatılan araştırmalarda kuşkular, eski sevgili ya da alacak verecek anlaşmazlığında yoğunlaştı. Polis, çok sayıda gayrimenkule sahip olduğu belirtilen Mintaş'ın eşi, 3 sevgilisi ve çocuklarının da ifadesine başvurdu. Mintaş'ın geçmişte yaşadığı gönül ilişkisi ve iş bağlantılarını da araştıran polis, olayla ilgili ipuçlarını birleştiriyor.

Geçtiğimiz cumartesi gecesi saat 23.30 sıralarında Denizli'nin Sümer Mahallesi'ndeki bir kavşakta meydana gelen olayda, kendisine ait lüks otomobili kullanan 59 yaşındaki İsa Mintaş, kırmızı ışıkta beklerken, kendisini takip ettikleri sanılan kişilerin, pompalı tüfekle saldırısına uğramıştı. Başından ve göğsünden üç kurşun yarası alan Mintaş olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Kameralar inceleniyor

İsa Mintaş cinayetini çözmek için çalışan polis, dün yakınlarının ifadesini aldı. Olay yerindeki ve yol güzergahındaki kameraları da kontrol altına alan polis, olaya karışan zanlıları tespit etmek için kamera görüntülerini inceledi. Polisin ilk tespitlerine göre cinayeti işleyen kişinin yalnız olmadığı belirlendi.

Oğlu paylaşımını sildi

Öte yandan cinayetten bir gün sonra facebook hesabından "Canım babam, ruhun şad olsun. Adalet er ya da geç tecelli edecektir. Hakkını helal et" diye bir paylaşımda bulunan İsa Mintaş'ın oğlu Gökhan Mintaş, yazıyı kısa süre sonra sildi.

Mintaş'ın, eşinin dışında 3 kadınla daha ilişkisi olduğu, diğer ilişkilerinden doğan çocuklarıyla birlikte 6 çocuğu olduğu ve hepsini nüfusuna kaydettirdiği öğrenildi.