Kocaeli bu dehşeti konuşuyor!..

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Kavaklı Mahallesinde cinnet geçiren bir kişi, pompalı tüfekle eşini öldürdükten sonra intihar ederek yaşamına son verdi.

Kocaeli bu dehşeti konuşuyor!..

Olay esnasında evde bulunan oğlu ve gelini kendilerini bir odaya kilitleyerek canlarını zor kurtardı.

Gölcük Kavaklı Mahallesinde cinnet geçiren Yaşar Uguz, eşini öldürdükten sonra intihar etti. Alınan bilgiye göre, Kavaklı Mahallesi 128.Sokak Büyükoğlu Apartmanı'nda ikamet eden Gölcük Tersanesi'nden emekli olan Yaşar Uguz (60) gece saatlerinde cinnet geçirdi. Evde bulunan pompalı tüfekle eşi Sabiha Uguz'u (54) av tüfeği ile mutfakta öldüren Yaşar Uguz, olay esnasında evde bulunan oğlu Fikret Uguz ve gelini Nurdan Uguz'a yöneldi.

Kendilerini bir odaya kilitleyen Fikret Uguz ve Nurdan Uguz, demir parmaklıklarla kapalı olan pencereden çığlıklar atarak yardım istedi. Çığlıkları ve silah seslerini duyan mahalle sakinleri durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri elinde silahla evde dolaşan Yaşar Uguz'u silahı bırakması ve teslim olması yönünde ikna etmeye çalışsa da Uguz çenesine dayadığı pompalı tüfekle intihar ederek yaşamına son verdi.

Uguz'un tetiği çekmesinin ardından eve giren polis ekipleri kendilerini odaya kilitleyen Fikret ve Nurdan Uguz çiftini dışarı çıkarttı. Korkudan şoka giren çift, olay yerine çağrılan ambulansla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine gelen diğer sağlık ekipleri ise Yaşar Uguz ve eşi Sabiha Uguz'un yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis ekipleri apartman çevresinde ve evde detaylı incelemede bulundu.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından 3 çocuk sahibi olan Yaşar ve Sabiha Uguz çiftinin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Cinnet geçiren Yaşar Uguz'un sinir hastası olduğu ve uzun süredir sinir hapları kullandığı öğrenilirken yaşanan olay mahalle sakinlerinde de derin üzüntü yarattı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

NURİ DİNÇER AKÇAHARMAN / UĞUR ULU