Kocasını boşamak için akılalmaz tuzak!

Özel hastaneden aldığı sahte darp raporuyla boşanıp başkasıyla evlenen kadına 9 yıla kadar hapis istendi. Raporu veren iki doktor ile iki hastane personeline de dava açıldı.

Kocasını boşamak için akılalmaz tuzak!

İstanbul'da 2008'de evlendiği eşi Yalçın Ö.'ye 11 ay sonra boşanma davası açan N. T., boşanmak gerekçesi olmadığı için Yengesinin yardımıyla özel bir hastaneden sahte darp raporu aldı. Bu raporu esas alarak çifti boşayan mahkeme, Yalçın Ö.'yü 10 bin lira maddi, 5 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.

EŞİ ORTAYA ÇIKARDI

Boşanmanın ardından N.T. yeniden evlenirken, sözü geçen hastaneden alınmış başka evrakları inceleyen Yalçın Ö., rapordaki imzaların sahte olduğunu fark ederek suç duyurusunda bulundu. Savcılık, doktorlar Ahmet T. ve Neslihan S. ile hastane personeli Canan T. ve Sadi Ş. hakkında, olayı adli mercilere bildirmemek, özel ve resmi belgede sahtecilik suçlarından 7'şer yıla kadar hapis talep etti. N. T. hakkında ise "özel ve resmi belgede sahtecilik ve bu suçlara azmettirme" gerekçesiyle 9 yıla kadar hapis istemiyle Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

YENİDEN GÖRÜLECEK

İddianamede "Hastanede kayıt dışı olarak çalışan bir doktorun raporu yazıp şüpheli doktor Ahmet T.'nin kaşesini basıp imzaladığı, Ahmet T.'nin kaşesinin kullanılmasına izin vererek, şüpheli Sadi Ş.'nin de işlemleri yapmak suretiyle suça iştirak ettiği, şüpheli doktor Neslihan S.'nin ise böyle bir yanlış uygulamanın yapılmasına göz yumduğu anlaşılmıştır" denildi. Yalçın Ö.'nün avukatı ceza davasının sonucunu bekleyeceklerini, ardından boşanma davasının tekrarlanması için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

MİLLİYET İNTERNET SİTESİ