Kont Dracula!

Kuşhan'ın "ölüm kampı" ndan yazılmayan notlar: "Ambulansı istemedi, doktorlar kaçtı"

Kont Dracula!

Muzaffer Kuşhan'ın zayıflama kampı bir anda 'ölüm kampına' dönüştü. Yılalrdır basının gönüllü olarak reklamını yaptığı 'Kont' lakaplı Kuşhan, bir anda 'Kont Dracula' oldu. Aslında bu olayda yıllardır saklanan bazı gerçekler ve insanların zayıf görünme tutkusunun nasıl ranta çevrildiği bir kez daha gözler önüne serildi. Ensonhaber, dönem dönem Kuşhan'ın zayıflama kampında kalan kişilerle görüşerek, son yaşanan ölüm olayının nasıl adım adım geldiğini ortaya çıkardı...

ZAYIFLAMA KAMPINDA ÖLÜM
Galatasaray’ın eski Asbaşkanı Ali Dürüst’ün 19 yaşındaki yeğeni Dila Kurt, 45 günde 15 kilo vererek 83 kiloya düştüğü Muzaffer Kuşhan’ın zayıflama kampında ölmesi, gözleri Kuşhan'ın Polonezköy'deki zayıflama kampına çevirdi. Aile, ölümde Kuşhan'a ait zayıflama merkezinin ihmali olduğunu söylüyor. Kuşhan ise, Dila'nın ölümünün nedeninin 'öldüren gen' olduğunu öne sürüryor.

REKLAMINI BASIN YAPTI
Muzaffer Kuşhan'a ait klinikte yaşanan bu ölüm olayı üzerine basında kampla ilgili çok sayıda haber yer almaya başladı. Zayıflama kampı olarak faaliyet gösteren tesilerin Sağlık Bakanlığı ruhsatı olmadığındna, tesislerde yeterli sağlık müdahalesi yapılmadığına kadar sayısız iddia yazılıp çizilmeye başlandı. Oysa çok değil, daha bir kaç hafta önce, bu kampa gitmiş ve kamp izlenimlerini gün gün köşesinde yazmıştı. Arman, kampın 2 bin 500 YTL'lik faturasını da Hürriyet gazetesine kestirmişti. Ayrıca, Muzaffer Kuşhan yılardır başte Posta gazetesi olmak üzere, bir çok gazetede 'sağlıklı zayıflama' üzerine yazılar yazıyor. Yani, son yaşanan ölüm olayı ile ilgili olarak onc haber yazan basın,  aslında yıllarca gönüllü olarak Kuşhan'ın PR'ını da yaptı.

ÇENE KİLİTLEME UZMANI!
Sağlıklı zayıflama ve genç kalma konusunda çok sayıda kitabı ve yazıları bulunan Muzaffer Kuşhan aslında bir beslenme uzmanı değil. İhtisasını Almanya'da yapan Kuşhan, ince bağırsağın kısaltılması, mideye balon koyma, çenenin bağlanması gibi zayıflama yöntemlerini uygulayan ekipte yer aldı. Özellikle kilolu hastaların çenesinin kilitlenerek yemek yemelerini engelleyen yöntem, hastaların kendilerine zarar vermesi üzerine Avrupa'da yasaklandı. 

SAĞLIK KONTROLÜ GÖSTERMELİK
19 yaşındaki Dila'nın ölümü üzerine Muzafer Kuşhan, Dila'nın detaylı bir sağlık muayenesinden geçirildiğini ve zayıflama programın uydulanması için hiç bir sakınca olmadığını söyledi. Oysa ne bu tesislerde detaylı bir sağlık taraması yapılacak teçhizat var, ne de bu taramayı yapabilecek uzmanlar. Tesislere kabul edilen hastalara sadece basit bir kaç test uygulanıyor ve kliniğe kabul ediliyor.

DOKTORLAR TEK TEK KAÇIYOR
Muzaffer Kuşhan'ın ölüm kliniğinde kısa sürede kilo verdirmenin çok basit bir formülü var. Çok az yemek, saatlerce süren çok ağır spor faaliyetleri. Böyle çok ağır bir programın uygulandığı kampta ise sürekli olarak uzman doktor bulunmuyor. Tesiste düzenli olarak doktor bulunmamasının nedeni ise, Kuşhan'ın kampta kalan doktorları da zayıflamak için kampa gelen kişiler gibi sürekli aşağılaması ve hakaret etmesi.

ŞİŞMANLARA HAKARET EDİYOR
Klinik'te kalan kişilerin Kuşhan için 'Kont' demelerinin bir nedeni var şüphesiz. Şato gibi konağında gelen kişilere çok ağır hakaretlerde bulunan Kuşhan, kilolu kişileri 'Hiçbir prensibe bağlı kalamayan iradesiz insanlar' diyerek aşağılıyor. Bilimsel toplantı adı altındaki toplantılarda, kamptakilerin o gün ne kadar kilo verdiklerini okuyor ve az kilo verenlere diğer insanların önünde ağır hakaretlerde bulunuyor ve kamptan kovmakla tehdit ediyor.

MİLYON DOLARLIK ARABA KOLEKSİYONU VAR, AMBULANSI YOK 
Son yaşanan olayda ambulansın bir saatte geldiği haberlere yansıdı. Böyle bir tesiste ambulans olmamasının nedeni ise çok ilginç. Kuşhan tesisleri Polonezköy'de ve bu bölgede hiç hastane bulunmuyor. Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine göre, özel kliniklerde de olsa, bölgede bulunan ambulans acil durumlarda olaya müdahale etmekle yükümlü. Ancak Kuşhan, böyle bir sorumluluk almak istemediği için, daha önce mevcut olmasına rağmen, artık klinikte ambulans bulundurmuyor. Yani, milyonlarca dolarlık klasik ve spor otomobil koleksiyonu olan Muzaffer Kuşhan, her yıl milyonlarca dolar kazandığı tesislerinde bir ambulans bile yok.

ensonhaber.com

Konular Eski Arşiv