Korkmaz Karaca'dan Serkan Taranoğlu açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Sedat Peker'in iddialarının ardından gündem olan ve istifa eden Korkmaz Karaca ile görüştü.

Korkmaz Karaca'dan Serkan Taranoğlu açıklaması

Sedat Peker'in iddialarında adı geçen ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyuran Cumhurbaşkanı Danışmanı Korkmaz Karaca, rüşvet ağı iddiasıyla gündeme oturan iş insanı Mine Tozlu Sineren'in, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun kendisine, “Korkmaz Karaca’ya gidersen o senden daha çok para ister” dediği iddiasına yanıt verdi.

Karaca, "Savcılık çağırsın Serkan Taranoğlu’nu... Ve bununla ilgili Serkan Taranoğlu ne biliyorsa savcılığa söylesin" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Sedat Peker'in iddialarının ardından gündem olan ve istifa eden Korkmaz Karaca ile görüştü. Karaca'ya sorduğu soruları ve cevaplarını yaıntlayan Pehlivan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Serkan Taranoğlu'nu da aradığını ancak çağrı ve mesajlarına yanıt alamadığını aktardı.

Karaca, Sineren’in istifasıyla ilgili “Arkasının geleceğini bildiği için istifa etti” çıkışına yanıt verdi; “Arkası neyse, gelirse gelsin. Ben Mine Hanım’dan bir şey talep etmiş miyim? ‘Korkmaz Karaca benden şunu talep etti...’ diyor mu? Veya ‘Korkmaz Karaca beni filanca kişiye yönlendirdi; bana söyledi ki, Git şununla görüş, senin işini bu görür’ diyebiliyor mu?” ifadelerini kullandı.

Karaca, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun neden, "Korkmaz Karaca’ya gidersen o senden daha çok para ister” dediği sorusuna da, “Ben ne bileyim kardeşim, bana ne yahu... Ben gereğini yaptım. Karımın ve kızımın fotoğrafının altına ne yazılmış, size göndereyim. Beni bunlar yordu yahu! Türkiye’de başka konu mu yok benden başka?” diye sitem etti.

YAZININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ