Korku dolu 3 saat!..

Kepsut'ta koyun sürüsünün peşinden gittikten sonra kaybolan 3 yaşındaki Edanur, 6 saat sonra bulundu. Edanur'u bulmak için seferber olan köy halkı rahat bir nefes aldı.

Korku dolu 3 saat!..

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde koyun sürüsünün peşinden gittikten sonra kaybolan 3 yaşındaki kız çocuğu herkesi korkuttu. İlçede güvenlik güçleriyle beraber halk da minik Edanur için seferber oldu.

Minik kız, yaklaşık 6 saatlik aramanın ardından çobanlar tarafından bulunup ailesine teslim edildi. Kepsut'un Kargöz köyünde oturan Hanife ve Muharrem Gündoğdu çiftinin 3 yaşındaki çocukları Edanur Gündoğdu, hafta sonu sabah saatlerinde, komşu çocukları ile birlikte otlatılan koyunların arkasına takıldı. Ancak minik Edanur, köyden çok uzaklaşmadan çalıların arasında kayboldu.
Koyunların başından bir an ayrıldığını belirten sürü sahibi kadın döndüğünde Edanur'u göremediğini söyledi.

Hemen haber verdi

Paniğe kapılan koyun sürüsünün sahibi komşu kadın hemen koşup Edanur'un annesi Hanife Gündoğan'a ve köylülere haber verdi. Bunun üzerine aile ve köylüler sarp kayalıkların ve dere yatağının olduğu arazide küçük kız çocuğunu aramaya koyuldu. Bir süre sonra jandarma ve Balıkesir AFAD Müdürlüğü'nden sevk edilen ekipler de minik Edanur'u arama çalışmalarına katıldı. AFAD ekibi, AFAD Balıkesir Şube Müdürü Bayram Şahin'in kız kardeşinin çocuğu olan Edanur'u bulmak için yoğun çaba sarf etti.

Anne evladına kavuştu

Köylüler, güvenlik güçleri ve AFAD ekiplerinin yaklaşık 6 saat süren aramalarının ardından minik Edanur'dan müjdeli haber geldi. Küçük kız dağda çobanlar tarafından çalılıkların arasında bulundu. Haberi alan ekipler kısa sürede bölgeye ulaştı. Köyden yaklaşık 3 kilometre ilerideki ormanlık arazide çobanlar tarafından bulunup köye getirilen Edanur'un sağlık durumunun iyi olduğu görüldü. Köydeki endişeli bekleyiş mutluluğa dönüşürken, korku ve üzüntüden ağlayan anne Hanife Gündoğdu biricik evladına kavuşmanın sevincini yaşadı. Anne Gündoğdu, Edanur'a sarılıp bu kez sevinç gözyaşı döktü. Hayli yorgun ve bitkin halde bulunan kız da uzun süre annesine sarıldı. Su içirilen ve doktor kontrolünden geçirilen minik kız, ailesiyle birlikte eve gönderildi.

YENİ ASIR