Küçük Nisa az kalsın ölüyordu!

İstanbul Bornova Atatürk Mahallesi'nde bulunan ve beton dökülen çocuk oyun parkında oynayan 5 yaşındaki Nisa, kaydıraktan beton zemine düştü.

Küçük Nisa az kalsın ölüyordu!
Yeni Asır Gazetesi'nin büyük tehlike taşıdıklarını haberleriyle sık sık gündeme getirdiği zemini betonla kaplı çocuk oyun parklarından biri neredeyse bir çocuğun canını alıyordu.

Yeni Asır'dan Fatih Abacıoğlu'nun haberine göre İzmir'de emlakçılık yapan Mirze S'nin 5 yaşındaki kızı Nisa S, Bornova Atatürk Mahallesi'nde bulunan çocuk parkında kaydıraktan beton zemine düşerek ağır yaralandı. Beyin kanaması ve kafatası kırılması nedeniyle iki hastane gezen Nisa, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaklaşık 2.5 saat süren bir ameliyatla hayata döndü. Aile, kazadan çocuk parkının zeminine beton döken Bornova Belediyesi'ni sorumlu tutarak dava açma kararı aldı.

Beyinde hasar olabilir

Baba Mirze S, çocukların sürekli oynadığı parkta beton ile alakalı bir uyarı levhasının bulunmadığını kaydederek, "Bir yakınımızın cenazesi için geldiğimiz Atatürk Mahallesi'nde bu olayı yaşadık. 'Çocuğunuz parkta düştü' diye haber geldi ve kızımı burada kanlar içerisinde buldum. Parkta bulunan kaydıraktan düşerek başını beton zemine çarpmış. Kızımı hemen Bornova Trafik Hastanesi'ne götürdük. Yapılan ilk muayenede kafatasında 10 santimlik bir kırık ve beyin kanaması tespit edildi. Nisa daha sonra hastanede beyin cerrahı bulunmadığı için Ege Üniversitesi'ne sevk edildi. Beyin kanamasının artması üzerine 2.5 saat süren bir ameliyat gerçekleştirildi. Şükür ki, kızım hayati tehlikeyi atlattı. Ancak doktorlar kızımın beyninde hasar olup olmadığını kesin olarak söyleyemiyor. Bundan sonraki yaşamında sürekli doktor kontrolünde olacak" dedi.

Parkın adı bile yok

Şikayet etmek istediği parkın ismini gösteren bir tabela bile bulunmadığını dile getiren Mirze S, "798 ile 799 sokak arasında ismi bile olmayan bir çocuk parkı burası. Bu bölgede zemini betonla kaplı birkaç oyun parkı daha var. Bu acıyı başka aileler yaşamasın diye karakola giderek şikayetçi oldum. Bornova Belediyesi'ne ihmal suçlamasıyla dava açacağım. Hizmet yapmak istiyor olabilirsiniz ancak neden bir uyarı levhası koymuyorsunuz? Canımızı çok yaktılar. Çocuğum ölebilirdi veya ömür boyu sakat kalabilirdi" dedi.

Küçük Nisa'ya 15 dikiş atıldı

Kızının başına 15 dikiş atıldığını kaydeden baba S, "Bu yaralanma kızımın hayatında nasıl bir iz bırakacak, henüz bilmiyoruz. Yapılan bir iş neden yarım bırakılıyor? Zemine betondan sonra başka bir işlem yapacaksanız neyi bekliyorsunuz? Başka çocukların da yaralanmasını mı?" diye konuştu.

"Sorumlu kimse cezasını çekecek"

İzmir Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Başkan Yardımcısı Işın Karaca ve Parklar, Bahçeler Müdürü Belgüzar Başer Köpüklü ile birlikte küçük Nisa ve ailesini ziyaret etti. Nisa'ya hediyeler veren Başkan Atila, "Müteahhide ceza ise ceza, ne gerekiyorsa yapacağız. Sorumlu kimse cezasını çekecek. Benim de iki kızım var, sizi anlıyorum. Yavrumuzun ve ailemizi her türlü ihtiyacıyla ilgili yanlarında olduğumuzu bilmenizi istiyorum" dedi. Parklar, Bahçeler Müdürü Belgüzar Başer Köpüklü ise, "İlçe sınırlarımız içerisinde 31 parkta çalışmalarımız sürüyor. Çalışmaları denetleyerek rapor tutuyoruz, gerekirse cezai işlem uyguluyoruz. Ayrıca tehlike arz edenlere uyarıcı yazı ve şerit çekiliyor. Çalışmaları süren parkların güvenliği ve sorumluluğu yüklenici firmalara ait. Atatürk Mahallesi'ndeki oyun parkında da sorumlu müteahhit firmayı uyararak gereken tedbirlerin alınmasını istemiştik. Ancak uyarının hemen ardından bu üzücü durum yaşandı. Çocuk parkının çevresine uyarıcı yazı ve şerit çekilmesi için talimat verdik" dedi.

Baba Mirze S. ise, "Bornova belediye başkanımız kızımı ziyaret ederek moral verdi, kendisine teşekkür ediyorum. Fakat davacı olacağım. Yaşadığım üzücü olayın başka ailelerin başına gelmemesi için sürecin takipçisi olacağım" dedi.