Londra sokakları tilkilere kaldı

İngiltere'de son üç ayda üç ayrı terör saldırısı gerçekleştirildi. 9 milyona yakın nüfuslu Londra'nın saldırılar sonrası sokaklarının ıssız ve tenha olması dikkati çekerken, boş caddelerde tilkilerin dolaştığı görüldü.

Londra sokakları tilkilere kaldı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İngiltere son üç ayda gerçekleşen üçüncü terör saldırısıyla sarsıldı. Önceki gece, Londra’nın merkezinde yaşanan saldırıda üç saldırgan önce beyaz bir minibüsü London Köprüsü'nde yayaların üzerine sürdü. Daha sonra Borough Pazarı'na ilerleyen saldırganlar araçtan inip aralarında polislerin de olduğu bazı kişileri bıçakladı. 7 kişinin öldüğü saldırıda 48 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili 12 kişi de gözaltına alındı.

Londra halkı evine kapandı

Saldırılar sonrası Londra halkı sokağa çıkmadı. 8 milyon 600 bin nüfuslu Londra'da caddeler boş kaldı. Reuters, ıssız sokaklarda tilkilerin dolaştığını görüntüledi.

Londra sokakları tilkilere kaldı

3 ayda 3 saldırı

İngiltere’nin başkenti Londra son dönemde terör saldırılarının hedefinde. Londra’da 22 Mart’ta da Westminster Köprüsü’nde Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüştü. Daha sonra araçtan çıkan saldırgan parlamento bahçesinde nöbet tutan bir polisi bıçaklayarak öldürmüştü. 22 Mayıs’ta ise Manchester kentinde Ariana Grande konserinde gerçekleşen canlı bomba saldırısında 22 kişi hayatını kaybetmiş 59 kişi yaralanmıştı. Önceki gece saldırı da üçüncü eylem oldu.