LONDRA'DA DEHŞET ANI

Londra’da Türk işyerine yapılan silahlı ve baltalı saldırıyla ilgili güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler, kar maskeli gözü dönmüş 3 soyguncunun 3 dakikada yaşattığı vahşeti gözler önüne seriyor.

LONDRA'DA DEHŞET ANI

Kuzey Londra’nın Tottenham bölgesinde 24 saat faaliyet gösteren Cyprofood isimli sebze- meyve deposunu saat 03.50’de basan 3 maskeli soyguncu kasadan yaklaşık 20.000 sterlini gasp ederken geride iki yaralı bıraktılar.  

Geçen yıl bu zamanlar, yine maskeli olan saldırganlar işyerindeki çalışanları etkisiz hale getirerek işyerinin kasasında bulunan binlerce sterlini çalmıştı.

Kayıplara karışan saldırganlardan hiç biri yakalanamazken dünkü soygunda kolundan balta darbesiyle yaralanan Adana doğumlu, evli bir kız çocuğu sahibi 29 yaşındaki Hayrullah Seğmen’in, geçen yılki soygunda da hafif darbe aldığı kaydedildi.

Yaklaşık 1.5 yıldır Londra’da Polonyalı eşi ve 2 yaşındaki kızıyla yaşayan Seğmen, bir dizi ameliyat ardından yeniden hayata “merhaba” dedi.

Saldırganların baskın öncesi toptan ve perakende satış deposu civarını, “yol çalışması varmış gibi” trafiğe kapalı levhalar koyarak  trafiğe kapattığı kaydedildi.

Polisin tutumunu eleştiren işyeri sahibi Süleyman Çağın, “Geçen yıl bu zamanda aynı şekilde soyulduk. Polis merkezine alarm sistemi ile bağlı olduğumuz halde, ancak polis olay yerine 15- 20 dakika sonra gelebildi. Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için şimdi daha fazla çalışaçağız” dedi.

Kuzey Londra’nın Tottenham bölgesinde  dün sabah (Pazartesi) saat 03.50 sularında Cyprofood isimli sebze- meyve deposunu basan maskeli 3 saldırgan, kasa bölümünü açması için 29 yaşındaki Hayrullah Seğmen’ı, balta ile tehdit etti. Seğmen’in, “ben de anahtar yok” demesine inanmayan saldırgan elindeki baltayı omuzuna indirdi. Bu kez de silahlı ikinci soyguncu Seğmen’in kafasına silah dayadı.

Kasa bölümünde bulunan Galip Sancak(35), saklandığı yerden olayları gördü. Arkadaşının öldürülmesinin bir an meselesi olduğunu hisseden Sancak, soygunculara kapıyı açtı. İçeri giren baltalı soyguncu tarafından tehdit edilen Sancak, ayak darbesiyle yere yıkıldı. Silahlı soyguncu, Sancak’I ölümle tehdit etti. Tehdite boyun eğen Sancak, soyguncuları kasa bölümüne götürdü.

Üçüncü soyguncu da çalışanları balta ve silah tehdidiyle elleri havada olduğu halde arka bölüme götürdü.

Çalışanlara tehdit arka odada da devam etti. En küçük bir hareket etmeleri halinde silah ve balta ile paramparça edilecekleri şeklinde tehditleri sürdü.

Omuzundan aldığı balta darbesiyle hastaneye kaldırılan Hayrullah Seğmen, bir dizi ameliyat ardından yeniden hayata döndü.

Adana doğumlu Seğmen, bir buçuk yıldır kalite kontrolcüsü ve veznadar olarak çalışıyor. Geçen yılki soygunda da hafif yara alan Seğmen, mutlak ölümden döndüğünü dile getirdi. Seğmen, “Eşim 6 aylık hamile. Allah, beni aileme bağışladı” dedi.

Polisin tutumunu eleştiren işyeri sahibi Süleyman Çağın, “Güvenlik önlemlerimizi şimdi daha da artırdık. Hizmetimiz, sınırsız olacak” diyerek, yeni yapılanma içerisine girdikleri ifade etti.

Hürriyet