Manisa'da olaylı düğün!..

Davetliler geline, gelin kocasına taktı!.. Yeni gelin düğün gecesi altınları toplayıp kaçtı...

Manisa'da olaylı düğün!..

Manisalı ayakkabı ustası R. A., bir arkadaşının aracılığıyla 6 ay önce Konya’da tanışıp evliliğe karar verdiği F. B.’ın düğün günü kına gecesi takılan takıları da alarak iki kardeşiyle birlikte kaçmasıyla büyük şok geçirdi. Talihsiz damat dolandırıldığını belirterek polise başvurdu.

YEMEĞE DİYE GİTTİ ORTADAN KAYBOLDU

Manisa’nin İsakçelebi Mahallesi’nde yaşayan 25 yaşındaki ayakkabı ustası R. A., kendisi gibi Bitlisli olan fakat Konya’da yaşayan F. B. ile 6 ay önce tanıştı. Evlenmeye karar veren çift, Cuma günü Konya Ereğli’de sazlı sözlü kına gecesi yaptı. Düğün sabahı hayatını birleştireceği F. B., kardeşleri Ş. B., P. B. ve iki yakını düğün için Manisa’ya geldi.

Damat R. A., gelini kuaföre götürmek için aramasına karşın bulamadı. Gelin F. B. ve kardeşlerini öğle yemeği yemek için gittikleri yerde bulamayan damat şoka girdi. Kına gecesinde takılan takıların yatak odasında olmadığını da görünce dolandırıldığı anlayan A., durumu ağabeyinin eşi K.’a anlattı. A. ailesi soluğu karakolda alırken müstakbel eşi F. B., kardeşleri Ş., P.’ın evde bulunan 5 bilezik, 2 yüzük, küpe ve takılan tüm takıları alarak kaçtıklarını iddia etti.

"AKLINI KARDEŞLERİ ÇELDİ"

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, damat R. A., "Onu çok sevdim. 6 aydır da her gün telefon elimizden düşmüyordu. Bir an olsun birbirimizi aramadan edemiyorduk. Daha iki gün önce güzel bir kına gecesi yaptık birlikle eğlendik. Düğün günü neden beni bırakıp gittiğine hala akıl sır erdiremiyorum. O da beni seviyor. Bunu adım gibi biliyorum. Onun aklını kardeşleri çeldi. Fakat sonuçta düğün günü ortada kalan ben oldum" dedi.

Ahmet ÜNSAL /AHT