Mark Zuckerberg’in paylaştığı görsel şoke etti!

Mark Zuckerberg, HorizonWolds üzerinden paylaştığı bir görsel oldukça tepki topladı. Şirketin metaverse yatırımları hayal kırıklığı yarattı.

Mark Zuckerberg’in paylaştığı görsel şoke etti!

ShiftDelete'in haberine göre Facebook, metaverse kavramına yönelmek üzere çatı şirketinin ismini Meta olarak değiştirmişti. Şirket, geleceğin bu alanda olduğunu düşünerek çalışmalarına da bu yönde devam ediyor. Metaverse evreni merakla beklenirken, Mark Zuckerberg‘in son paylaşımı ise hayal kırıklığı yarattı.

10 milyar dolarlık metaverse yatırımı boşa mı gitti?

Zuckerberg, bu hafta Facebook üzerinden Meta’nın HorizonWorlds çalışmasından bir görsel paylaştı. “İnsanların sürükleyici dünyalar keşfetmesini ve inşa etmesini dört gözle beklediğini” söyleyen Meta CEO’sunun bu paylaşımı ise büyük tepki çekmiş durumda.

 Mark Zuckerberg’in paylaştığı görsel şoke etti!


Meta geçtiğimiz yıl metaverse evrenine 10 milyar dolarlık yatırım yaptı. Bu yatırım sonucunda ise karşımıza çıkan minyatür bir Eyfel Kulesi ve gerçeklikten oldukça uzak olan Mark Zuckerberg avatarı oldu. Bu görsel metaverse evrenini merakla bekleyen birçok kişinin beklentilerinin çok uzağında kaldı.

Uzun zamandır üzerinde çalışılan ve büyük yatırımlar yapılan projenin sonucunda böyle bir görsel çıkmasını kimse beklemiyordu. Bu konuda Zuckerberg’e tepkiler artarken, Meta’nın yeni evrenini Second Life 2007 oyunu ile karşılaştırıldı.

Herkes bu denli büyük bir projeden çok daha iyi bir görsel bekliyordu.

Daha gerçekçi grafikler ile birlikte metaverse evreni çok daha insanı kendisine çekebilir diye düşünüyoruz.

HorizonWorlds ise bu haliyle pek iç açıcı görünmüyor.

Diğer yandan Zuckerberg‘in bu görsel ile beklentiyi düşürerek ilerleyen aşamalarda kullanıcıları daha iyi grafiklerle şaşırtmak istiyor olabilir.

Meta’nın metaverse hakkındaki planlarını ise ancak ilerleyen yıllarda tam olarak görebileceğiz.

 

Konular Mark Zuckerberg