Masaj ve Uykusuzluk

Masaj ve Uykusuzluk

Masaj ve Uykusuzluk

Masaj Terapisi ve Rahatlama


Ciddi derecede uykusuzluk sorunu olan hastaların kullanımına uygun bir çok ilaç ve tedaviyi destekleyici ürün bulunmaktadır.
Masaj vücudun rahatlamasını sağlayan ve kan dolaşımını hızlandıran bir yöntemdir. Yapılan araştırmalar sırt masajının ve buna ek olarak kaslara uygulanan masajın kalp rahatsızlığı geçirenler hastalardaki uyku sorunlarını azalttığını ortaya koymuştur. Masaj vücudu rahatlattığından uykuya dalma daha kolay hale gelmiştir.

Rasgele seçilen 69 hasta 6 dakika sırt masajına, bir seans rahatlama yöntemlerine ve 7,5 dakika dinlendirici müziğe maruz bırakıldıktan sonra tepkileri ve uyku düzenleri gözlemlenmiştir.

Açıklayıcı istatistiksel veriler neticesinde uyku kalitesinin arttığı görülmüştür. Sırt masajı uygulanan grup kontrol grubuna oranla 1 saat daha fazla derin uyku evresinde kalmıştır.

Bu sonuç masajın uyku kalitesini artırdığını gösteren önemli bir bulgu olarak görülmüştür. Rapor sonucunda masajın sadece anlık bir gevşeme ve rahatlık vermediği, uyku düzeni üzerinde de etkili olduğu görülmüştür.