Miras paylaşımı kavgasında kan aktı!..

Hollanda'dan bayram tatili için Aksaray'a gelen Yüksel Güçlü, miras paylaşımından 5 bin lira alacağı kaldığı gerekçesiyle tartıştığı kuzeni ile 16 yaşındaki oğluna köylülerin gözü önünde kurşun yağdırdı...

Miras paylaşımı kavgasında kan aktı!..
Sabah'tan Harun Atalay'ın haberine göre Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan Mehmet Akif Güçlü (35) ile Hollanda'da çalışan kuzeni Yüksel Güçlü (45), Ağaçören ilçesine bağlı Camili köyünde dedelerinden miras kalan tarlayı paylaştı. Ancak bu paylaşımın ardından, Yüksel Güçlü, kendisinin 5 bin lira daha alması gerektiğini söyleyince taraflar arasında husumet başladı. Hollanda'ya dönen Yüksel Güçlü geçtiğimiz günlerde, yıllık iznini geçirmek için köyüne geldi. Aksaray'da oturan Mehmet Akif Güçlü de bayram nedeniyle ailesiyle birlikte köyde yaşayan anne-babasına gitti.

BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE

Bayramın birinci günü akşamı da köy meydanında bayramlaşma töreni vardı. İki kuzen köylülerle bayramlaşmaya gidince alanda karşılaştı. Mehmet Akif Güçlü'yü gören Yüksel Güçlü, yanına giderek alacağı olduğunu öne sürdüğü 5 bin lirayı yeniden istedi. Mehmet Akif Güçlü ise borcu olmadığını söyleyince aralarında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce üzerinde taşıdığı tabancayı çıkaran Yüksel Güçlü, köylülerin gözleri önünde kuzenine kurşun yağdırdı.

Babasını kanlar içinde görünce araya giren 16 yaşındaki Mert Can Güçlü'ye de ateş eden Yüksel Güçlü daha sonra kaçtı. Baba Mehmet Akif Güçlü olay yerinde, oğlu Mert Can Güçlü ise kaldırıldığı Ağaçören Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, jandarma ekipleri kaçan Yüksel Güçlü'yü arıyor.