Mubariz Mansimov 900 milyon $’lık borçla battı

Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği kapsamında 17 Mart günü tutuklanarak cezaevine gönderilen iş adamı Mübariz Mansimov’un sahibi olduğu dünya çapında faaliyet gösteren Palmali Holding Company Limited isimli şirket iflas etti.

Mubariz Mansimov 900 milyon $’lık borçla battı

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre ünlü iş adamı Mübariz Mansimov, 'Fetö Silahlı Terör Örgütü Üyesi' olduğu iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, 15 Mart günü gözaltına alınmış, 17 Mart günü ise tutuklanarak, Silivri Kapalı Cezaevine gönderilmişti.

Mansimov'un Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Palmali Holding'in son üç senedir piyasaya ve bankalara olan borçlarından dolayı bir borç sarmalında olduğu tespit edilirken, şirketin yakıt tedarikçilerine, tersanelere ve ödeyemediği kredi borçlarından dolayı bankalara karşı borç batağı içine düştüğü ve piyasalara 900 milyon dolar üzerinde borçlandığı ortaya çıktı.

Borç batağından dolayı çalıştırdığı personel maaşlarını bile ödeyemeyen Mansimov'un mal varlıkları, gayrimenkuller ve gemi varlık değerlerinin ise ancak 100 milyon dolar civarında olduğu tespit edildi.