Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı satılıyor mu?

Ortaköy'deki dillere destan oteline yeniden sahip olan Ünal Aysal'a Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'nı almak isteyen bir Türk yatırımcı, 50 milyon Dolar teklif etti. Aysal, '120 milyon Dolar isterim' diyerek teklifi geri çevirdi.

Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı satılıyor mu?

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal'ın Ortaköy'de bulunan Hotel Les Ottomans adıyla hizmete açtığı 440 milyon TL değerindeki Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı, 2020'de İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından gerçekleştirilen satış işlemiyle alacaklarına mahsuben bir bankanın olmuştu.

Daha sonra ise üst mahkeme satışı reddetti ve Ünal Aysal tüm borçları ödeyerek yeniden mülkün sahibi oldu.

İstanbul'un en değerli yalılarından biri olan ve dünyaca ünlü yıldızların da konakladığı otele geçtiğimiz haftalarda bir Türk yatırımcı talip oldu.

DÜŞÜNMEDEN 'HAYIR'

Ünal Aysal'a da tam 50 milyon Dolar yani yaklaşık 929 milyon TL teklif etmiş. Ancak Ünal Aysal, çoğumuzun telaffuz etmekte dahi zorlandığı bu teklifi dakikalar içerisinde elinin tersiyle reddetmiş.

Duyduğuma göre Aysal, dizilere bile konu olan Hotel Les Ottomans'a tam 120 milyon Dolar yani yaklaşık 2 milyar 230 milyon TL istiyormuş.

Son dönemde otelin sahibi olan Ünal Aysal'ın eski eşi Ahu Aysal, satıştan sonra "Ben Ünal Bey'in işleri bozulunca oteli ona verdim. O da otel için kredi çekti, ödemekte zorlanınca da otel satışa çıktı" demişti.


TAKVİM GAZETESİ'NDEN UFUK ÖZCAN'IN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ