Mükemmel kaşlara sahip olmak mümkün!

Şevval Özçelik 'microblading ileri kaş rekonstrüksiyonu'nu yazdı..

Mükemmel kaşlara sahip olmak mümkün!

Cilt ve vücut bakımlarında gün geçmiyor ki bir yenilik ortaya çıkarılmasın. Kremler, maskeler, yosunlar ve özel üretilmiş çamurlar her biri kişisel bakımına ve güzelliğine meraklı metro seksüeller tarafından kullanılmaktadır. Cilt ve vücut bakımlarının çareleri saymakla bitmiyor. Alternatif yöntemlerde oldukça fazla kişinin zevkine ve bütçesine göre alabileceği birçok alternatif sıralanabilmekte. Yüz güzelliği ve orantısına gelince orada bir durmak gerekiyor. Özellikle kaşların yüzü tamamlayan öge olması kaşların yeniden yapılandırılma ihtiyacına yol açabiliyor. İşte tamda bu noktada kalıcı makyaj devreye giriyor. Birçok farklı yöntem içeren kalıcı makyaj (Micro Point, Noktalama, Kıl Tekniği, 3D, 6D ve Dolgu Tekniği) Olağanüstü doğal kaşlara sahip olunabiliyor olması her gün kalıcı makyaja rağbeti arttırmakta bununla birlikte yeni yöntemler de uygulanmakta. Microblading de bunlardan biri.
 
Microblading ileri kaş rekonstrüksiyon3D kıl tekniği uygulamaları ile kaşlara manuel yöntemle yapılan yarı kalıcı, kaş yoğunlaştırma, efekt ve şekil verme sanatıdır. Bu benzersiz teknik kaşlara yapılacak Microblading uygulaması için hazırlanmakta olan pigmentlerle yapılmalıdır. Kalıcı makyaj pigmentleri kullanılması oldukça sakıncalıdır. Kalıcı makyajda kullanılan pigmentler kalıcı makyaj cihazları için üretilmiş pigmentlerdir. Cihazla yapılan uygulamalarda pigmenti cilde kalıcı makyaj cihazı yerleştirmektedir. Oysaki Microblading de durum farklıdır. Manuel bir uygulama yapılmaktadır. Böylesine bir ayrıntı varken kalıcı makyaj pigmenti kullanılarak yapılan uygulama tamamen bilgisizliktir.
 
Microblading için renk değiştirmeyen solarak yitip giden pigmentler uygundur. Altın oran konusuna gelirsek rekonstrüksiyon yeniden yapılandırma işlemidir oysaki yüzde kasların yapılandırılması cerrahi yöntemlerle bile pek de mümkün değilken altın oran takıntısı sahibi olmak yersizdir. Her ne yaparsanız yapın insanların kulaklarının yerlerini değiştirilemeyeceği gerçeğiyle yüzleşirsiniz. Olması gereken yerli yerince uygun olan en yakın simetriyi uygulamalı, oran tutturulmak isterken kişilerin telafi edilemeyecek ya da mutsuz olacakları sabit fikirlerden uzaklaşılmalıdır. 

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 

Konular Kadın / Bakım