Murat Tolga Şen yazdı: "Neresinden baksanız skandal!"

'Haydi Bismillah!' diyerek "Çılgın Sayısal Loto"yu sunan şarkıcı Seda Sayan tepki çekmeye devam ediyor.

Murat Tolga Şen yazdı: "Neresinden baksanız skandal!"

Türkiye Varlık Fonu tarafından 10 yıllığına Demirören-SISAL ortaklığına kiralanan Milli Piyango İdaresinin yeni vizyonunu hep birlikte izliyoruz. Demirören oynatıyor, Seda Sayan “Haydi Bismillah” diyerek sunuyor, TV 8 yayınlıyor ama hiç kimse hiçbir şey kazanamıyor!

Aslında kazanan var, üstelik hepsini yukarıda saydım. Bir şey kazanamayanlar ise bu oyundan bir şey çıkacak umuduyla oynayan milyonlarca insan…

Milli Piyango'nun en çok ilgi gören oyunu Sayısal Loto'nun ismi “Çılgın Sayısal Loto” oldu ve sistemi değişti. Sayısal Loto'da 1-49 sayılarından 6'sını bilen, büyük ikramiye kazanıyordu. Çılgın Sayısal Loto ise 90 numaradan 6 tanesi seçilerek oynanıyor.

Sistem değiştiği için 6 rakamı kimse tutturamıyor. İkramiye 28 haftadır devrediyor, bu hafta da devretti. Daha haftalarca böyle gidecek çünkü Talih Kuşu özelleşince 1-90 arasındaki rakamlardan 6'sını tutturma kuralı getirildi. 90 rakam arasından 6 bilmek ise neredeyse imkansız!

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz’a göre, ‘'90 rakamdan 6'sını tutturmak, 622 milyonda bir ihtimal”… Bu nedenle 28 çekiliştir kimse bilemiyor. Kimse bilemesin de ödül alamasın diye kurgulanmış bir sistem ama insanları bunu oynamaya ikna etmek gerek.

O zaman ne yapıyoruz, güvenilirliği meçhul anketlerde Türkiye’nin en güvenilen ünlülerinden biri seçilen Seda Sayan’a Çılgın Sayısal Loto’yu sunduruyor, halkın gözünü yarışmaya çekiyor, oynamak konusunda heveslendiriyoruz.

Yıllarca emek verilmiş bir kariyer için şans oyunu sunuculuğu çok yersiz bir şey değil mi? Evet, öyle… Bu yarışmayı herhangi biri sunabilir, öyle de oluyordu ama dediğim gibi, içinden hiçbir şey çıkmasa da paket janjanlı olmalı.

Tuhafıma giden başka bir şey de, Çılgın Sayısal Loto’nun sunumunun işin sahibi Demirören Medya’nın kanalında (Kanal D) değil de TV8’de yapılıyor olması. Ahbap çavuş ilişkilerinde başka bir sayfa… Herkes bir yerinden sebeplensin istemişler.

Gelelim asıl skandala… Dünyanın en saçma şeyi sanırım bir şans oyununu “Haydi Bismillah” diye sunmaya başlamak olmalı ki Seda Hanım tam olarak bunu söyledi. Neresinden baksanız skandal!

 

İslam dininde kumarın her türlüsü yasaklanmıştır ve içerisinde kumar olan her türlü oyun haramdır. Bakmayın adına “şans oyunu” denildiğinde Çılgın Sayısal Loto da bir kumardır ve “Bismillah” diyerek yani Allah’ın adını anarak sunuma başlamak bence programın sunucusunu tez elden değiştirilmesinin gerektiğini gösteriyor. Değişir mi? Hiç sanmam.

Daha çok şey yazarım ama yazmak istemiyorum. Kazanma şansınızın 622 milyonda 1 olduğu bir şans oyununu oynayıp, çıkacağını sanarak sonuçları merak ediyorsanız, kimin sunduğuna da, nasıl sunduğuna da takılmazsınız. Öyle oldu gerçekten, yer gök inler sanıyordum, neredeyse hiç tepki gelmedi. E, o zaman çıkacak sanarak oynamaya, kendinizden eksiltmeye ve birilerinin kasasını doldurmaya devam!

Murat Tolga Şen / Medyaradar