Mutfak dekorasyonunda öneriler

Mutfak dekorasyonunda öneriler

Mutfak dekorasyonunda öneriler

Mutfak ile oturma alanı arasında hem tezgâhı hem de yemek masası olabilecek, alt tarafı depolama görevi gören işlevsel bir ayırıcı yapın. Dekoratif, açık raflar kullanılabileceğiniz gibi tavana kadaryükselen, kapalı tezgah üstü dolaplar da tercihedebilirsiniz.

Mutfakta harcanılan zamanın kısa ve fonksiyonel olmasını tercih edenler için modern mutfak tarzı biçilmiş kaftan. İşlevselliğin ön plana çıktığı mutfaklarda laminant kapaklar, krom aksesuarlar, dolap kapaklarında kumlu camlar tasarımı tamamlar. Boy dolapları hem depolama işlevini yerine getirirler hem de modern bir atmosfer sağlarlar.

Ahşabın ön planda olduğu country tarzında ise çoğunlukla koyu, patine edilmiş ahşap dolaplar, çıtalı açık raflar, eski sıvalı davlumbaz gibi materyaller kullanılabilir.Tezgah ve dolaplar arasında seramik kullanacaksanız, kullanılacak seramiğin ebadı büyük değil küçük tercih edilmelidir ki ev olduğundan daha büyük görülebilsin.

Mutfakta üç ana bölüm olan yemek pişirme, hazırlık ve yıkama yerlerinin arasında belli aralıklar koyulmalı. Çoğunlukla açık mutfaklarda kullanılan L mutfak dekoru kare ve küçük mutfaklar için de kullanılabilir. L mutfak daha fazla depolama ve çalışma alanı sağlar, bölümler arasında yürüme alanları en aza iner. L mutfak dekorunda buzdolabı kapıya en yakın yere konmalıdır.

İsterseniz modüler hazır mutfak tercih edebilirsiniz ya da kendi mutfağınıza göre tasarlayabilirsiniz. Aksesuar olarak aspiratör, evye, raylı boy kiler dolabı, tezgah altı raylı kiler dolabı, döner sepet, öner af, tezgah üstü kepçelik, baharatlık ve kitap rafı kullanılabilir. Yer döşemesinde rengi koyu olmayan, doğal granit, doğal kompoze taşlar, mermer, suni mermer, traverten şık gözükür.


Konular Dekorasyon