Mutluluğu ikinci evliliğinde buldu!..

Hülya Avşar'ın evliliğe ikna edemediği işadamı Sadettin Saran'ı, Emek Saran ile nikah masasına oturttu.

Mutluluğu ikinci evliliğinde buldu!..

Başarılı bir diş hekimi olan Emek hanım, mutluluğu üçüncü evliliğinde buldu

Medyanın Sadettin Saran ile evliliğiyle tanıdığı Emek Saran, kısa sürede ilgi odağı oldu. Herkesin "Kim bu kadın?" diye sorduğu Saran, ilk eşini uçak kazasında kaybetmişti. Saran'ı nikah masasına oturtmayı başarmasıyla tanınan emek hanımın kısa bir portresini Yeni Aktüel dergisi yazdı:

* 1971'de İzmir'de dünyaya gelen Emek Saran, 1994'de Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olup ABD'ye gitti. New York Üniversitesi'nde implant uzmanlık eğitimi aldı. Ardından önce Brookdale Hastanesi'nde sonrasında ise New York Üniversitesi'nin implant kliniğinde bir süre çalıştıktan sonra Türkiye'ye döndü.

ÜÇÜNCÜ KEZ...

* Külür, 2005 yılında Almanya'da lazer diş hekimliği master programını, ardından Londra'da medikal estetik programını tamamladı.

* Türkiye'de ilk olarak Amerikan Hastanesi'nde çalışan, ardından sırayla Kadıköy Şifa Hastanesi ve Memorial Hastanesi'nin diş kliniğini kuran genç diş hekimi, 2007'de Nişantaşı'nda kendi kliniğini 'Smile Institute' adıyla hayata geçirdi.

* Rallici ve işadamı olan ilk eşi Behzat Külür, 5 Ocak 2003'te Diyarbakır Havalimanı'na iniş yapmak üzereyken düşen THY uçağında hayatını kaybetti. Emek Külür, 1.5 yaşındaki kızıyla baş başa kaldı.

* 2006'nın sonralarında, ani bir kararla kendisi gibi diş hekimi olan Ateş Yanyalı ile evlendi. Ancak Los Angeles'ta Türk konsolosluğunda atılan imzaların ömrü çok uzun olmadı. Çiftin evliliği sessiz sedasız bitti.

* Sporla profesyonel olarak ilgilenmese de, Külür'ün adrenalin yüklü birçok şeyi denemişliği var. Türkiye Pist Şampiyonası da bunlardan biri.

HASTASIYDI

* Hafta içi çok disiplinli çalışan genç kadının hafta sonları için her daim bir planı var; kızıyla vakit geçirmek ve sık sık seyahat etmek gibi...

* Sadettin Saran ile geçtiğimiz yıllarda, diş tedavisi için geldiği kliniğinde tanıştı. Külür ve Saran, ilk kez geçtiğimiz Nisan ayında verilen bir davette el ele görüntülendi. İlişkinin gelip geçici olduğunu zannedenler kısa sürede çiftin evliliğe doğru yürüdüğünü anladı.

* Yakın çevresi Emek Külür'ün Saran'ı evliliğe ikna etmediğini, aksine Saran'ın bu konuda çok 'emek' harcadığını söylüyor.

EŞİ SAYESİNDE MAGAZİNLE TANIŞTI

Emek Külür'ü magazin figürü haline getiren Sadettin Saran; Geraldine ve Özbek Saran çiftinin dört erkek çocuğunun en büyüğü olarak 1964 yılında Amerika'da doğdu. Tam adı Steven Sadettin Saran olan ünlü işadamı, Fenerbahçe futbol şubesinin başkanlığını yaptığı dönemde medya ile epey içli dışlı oldu. Saran ayrıca cemiyet hayatının 'renkli' simaları arasında da ön sıralarda bir yere sahip. Ünlü işadamının medyatik olma sürecindeki en büyük pay sahibi ise Hülya Avşar. İkili, 2008-2011 yılları arasında birliktelik yaşadı; evlenecekleri gözüyle bakılırken yollarını ayırmaya karar verdi.