Namaz kılan adama akılalmaz suçlama!

2 koyunun çalındığı ahır kenarında namaz kılan elektrik teknisyeninin başına gelmeyen kalmadı...

Namaz kılan adama akılalmaz suçlama!

Adana'da 2 koyunun çalındığı ahırın kenarında namaz kılarken görülüp, hırsızlara gözcülük yapmakla suçlanan 30 yaşındaki S. A., akrabası olan koyunların sahiplerince evinden alınıp direğe zincirlenip işkence edilerek dövüldü, gerçek hırsızın mahkemede "S. yanımızda değildi" demesine rağmen tutuklandı. İşkenceciler ise serbest kaldı.

Bir özel elektrik şirketinde teknisyen olarak çalışan S. A., önceki gün iftar için Belediye Evleri Mahallesi'nde bir lokantada çalışan yeğeni M. T.'nin yanına gitti.

İFTAR İÇİN YEĞENİN YANINA GİTTİ

İddiaya göre, yeğeniyle birlikte yemeğini yedikten sonra lokanta yakınlarındaki akrabaları T. T. ve H.T.'ye ait ahırın kenarında namaz kılmaya başladı.

NAMAZ KILDI

Namazını kıldıktan sonra Aslan Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evine gitti. Bu sırada ahırdan A. A. ve dayısı S. A. 2 koyun çaldı. Koyunların çalınması üzerine bekçi ahırın kenarında S. A.'yı namaz kılarken gördüğünü koyunların sahiplerine söyledi.

EVİNDEN ALINIP AHIRDA İŞKENCE YAPILDI

T.T. ve H.T. de, koyunları çalan hırsızlardan olabileceği iddiasıyla gece yarısı S. A.'yı Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evinden ‘Hastamız var, sen hastaneden iyi anlıyorsun bize yardımcı ol' diyerek evinden alıp ahıra götürdü. Burada A.'yı direğe zincirleyip tekme, tokat döverek işkence yaptılar.

‘ÖZÜR DİLEDİLER'

Bu sırada, koyunları dayısı ile birlikte çalan 18 yaşındaki A. A.'yı da yakalayıp dövdüler. A.'nın, "Koyunları dayım Suat ile birlikte çaldık. Sayım yoktu" demesi üzerine koyun sahipleri, A.'yı ‘özür' dileyip bıraktı.

HIRSIZI TEHDİT ETTİLER

Ancak, yaptıkları işkence nedeniyle kendilerinden şikayetçi olmaması için de koyun hırsızı A.'ya, "Bak biz S.'yi hırsız sanıp dövdük, bizden şikayetçi olabilir, sen emniyette ‘S. gözcülük yapıyordu' diyeceksin yoksa senin için kötü olur" diyerek tehdit etti.

İŞKENCECİLER SERBEST

Yapılan işkenceden A. ve A.'nın bağırma sesleri üzerine çevredeki yurttaşlar polisi aradı. Olay yerine gelen polisler A. ile A.'yı yaralı olarak buldu. T.T. ve H.T. de gözaltına alındı.

Koyun sahipleri T.T. ve H.T. savcılık talimatıyla karakoldan serbest bırakılırken, hastanede tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edilen A. ve A. ise, ‘koyun hırsızlığı' suçundan polisteki ifadelerinin ardından Adliyeye sevkedildi.

‘SUÇSUZUM'

Nöbetçi 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde A., suçlamayı kabul etmedi. T.T. ve H.T.'nin kendisini T.'nin eşinin hasta olduğunu söyleyip, ‘Sen hastane işinden anlarsın, yardımcı ol' diyerek evden aldıklarını belirten A., "Beni ahıra götürüp orada dövdüler. T.T. zincirle, A.T. ise taş ve sopayla dövdü. O sırada A. zincirle bağlıydı. İftiraya uğradım" dedi.

‘S. YANIMIZDA DEĞİLDİ'

A.'nın akrabası olan A. ise, koyun hırsızlığını dayısı S. A. ile birlikte yaptıklarını itiraf etti. A., "Evde otururken dayım gelip T.T.'den 500 lira alacağının olduğunu ancak vermediğini söyleyerek, ‘Gel 2 tane koyunlarını götürelim' dedi. İtiraz ettim. Beni dövmekle tehdit etti. Korkumdan yanında gittim. 2 koyunu çaldık, satmak için kasaba götürdük. Hırsızlıkta S. yanımızda yoktu" dedi. A.'nın kendilerine gözcülük yaptığı yönünde verdiği ifadenin hatırlatılması üzerine A., "Şimdiki ifadem doğru. Poliste S.'nin hırsızlık sırasında gözcülük yaptığını söylemedim. İfademi de okumadan imzaladım" diye cevap verdi.

TUTUKLANDI

Mahkeme hakimi, her 2 kişiyi de ‘hırsızlık' suçundan tutukladı. S. A. hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

AĞABEYİN İSYANI

Tutuklanan A.'nın ağabeyi Ş. A., savcılığa dilekçe vererek kardeşinin suçsuz olduğunu, iftiraya kurban gittiğini belirterek serbest bırakılmasını istedi. Ağabey A.,"Kardeşim kendi halinde birisi. Tek suçu ahırın kenarında namaz kılması. Hırsızlık olunca kardeşimi namaz kılarken görenler ismini vermiş. Kardeşime işkence edildi. İşkence edenler kardeşimin suçsuz olduğunu anlayınca gelip bizden özür dilediler. Kendilerini kurtarmak için de suçlu olan A.'ya kardeşimi de suçun içine dahil ettiler. Kardeşim suçsuz yere hem dayak yedi, hem de tutuklandı. Bir an önce adaletin yerini bulup kardeşimin serbest bırakılmasını, işkencecilerin tutuklanmasını istiyorum" dedi.

NEŞET KARADAĞ /AHT