NAMAZ KILMAYAN TÜRK OLAMAZ

İsmet Özel: "Burada sadece Müslümanın sözü geçer, Müslümandan başkasına söz hakkı tanımıyoruz"

NAMAZ KILMAYAN TÜRK OLAMAZ

Habertürk’te Karşıt Görüş programında bu hafta, Patrik Bartholomeos’un açıklamlarının ardından yeniden gündeme gelen azınlık hakları konuşuldu.
 
Şair İsmet Özel ve Yazar Ahmet Turan Alkan’ın karşı karşıya geldiği programda İsmet özel çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

İşte Özel’in sözleri:

PATRİKHANE BİLE MİLLİ DEVLETE AYKIRI

"Ruhban Okulu kapalı kalsın" dersem, ben kimden aferin alacağım; "Açılsın" dersem kimden aferin alacağım, mesele budur. Lozan’da Patrikhanenin Türkiye sınırları dışına çıkması için gayret ettik. Ama başaramadık. Türkiye sınırları içinde değil Ruhban Okulu, Patrikhanenin bulunması bile milli devletimizin işine gelen bir şey değil. Atinalılar hala İstanbul’dakinden büyük kilise yapmıyor, hala İstanbul’u kendilerinin sanıyorlar.

MÜSLÜMANDAN BAŞKASINA SÖZ HAKKI TANIMAYIZ

"Çarmıha gerilmiş hissediyorum" sözü, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yürütülen işlerin bir safhaya geldiğinin göstergesidir. Bizim demokrat olmak gibi bir derdimiz yok. Vatanımızın hangi tehlikeler altında olduğu konusunda kimse ikazda bulunmuyor.

1918 yılında Türk Bayrağı’nın altı en emniyetsiz yerdi. İstiklal Harbi verdik, bu topraklarda Türk Bayrağı’nın altı en emniyetli yer haline geldi. 13. asırdan sonra ikinci defa vatanımız oldu. "Burada sadece Müslümanın sözü geçer, Müslümandan başkasına söz hakkı tanımıyoruz" diyerek ikinci defa vatanı elde ettik.

ensonhaber

İzlemek için haberin videosuna tıklayınız..