Öğretmeninin çayına fare zehiri

Osmaniye'de bir ilköğretim okulunda meydana gelen zehirlenme olayının öğretmeninden intikam almak isteyen bir öğrenciden kaynaklandığı tespit edildi.

Öğretmeninin çayına fare zehiri

Kantin görevlisinin dikkati sayesinde facianın önlendiği olayla ilgili 2 öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi.Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz günlerde Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğretmeninden dayak yediği ve bu nedenle intikam duygusu beslediği iddia edilen 7. sınıf öğrencisi U.D (14) öğretmenlerin içtiği çaya zehir attı.

İddiaya göre U.D., geçtiğimiz günlerde bir öğretmeninden dayak yemesini hazmedemedi. Aynı sınıftan arkadaşı E.Ç.'yi (14) gözcü olarak kullanan U.D., fare zehri olduğu tahmin edilen maddeyi, çaycının olmadığı bir sırada çaydanlığa boşalttı. Ancak çaydanlıkta dem olmaması olası bir faciayı önledi.Okul öğretmenleri, teneffüs saatinde çaycının getirdiği çayları içti. Bir süre sonra çaydanlığı temizlemek isteyen kantin görevlisi, çaydanlığın içinde yabancı maddeler bulunduğunu gördü.

Yabancı maddelerin çay içilmeden önce çaydanlığa konulduğu düşüncesi ile 17 öğretmen ve bazı sivil çalışanlar, veliler ve 2 öğrenci olmak üzere çaydan içen toplam 23 kişi, hemen hastaneye kaldırıldı. Burada kan numunesi alınarak, serum takılan öğretmenler ve diğer vatandaşlar, bir süre gözlem altında tutuldu. Hayati tehlikesi bulunmadığı anlaşılan şahıslar daha sonra taburcu edildi. Bu arada olayın polise yansıması üzerine okulda geniş çaplı soruşturma ve inceleme yapıldı.

Güvenlik güçleri, olayla ilgili olarak U.D ve arkadaşı E. Ç'yi göz altına aldı. Olay ucuz atlatılırken, çaydanlıktan çıkan yabancı maddelerin tahlil için Ankara'ya gönderileceği, gözaltına alınan 2 öğrencinin ise adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Stargazete

 

Konular Eski Arşiv