Ömercik ile ilgili bilinmeyen gerçekler

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Yeşilçam’ın 'Ömercik' lakaplı oyuncu Ömer Dönmez’in, konfeksiyon atölyesinde çalışıp emekli olduğu ortaya çıktı.

Ömercik ile ilgili bilinmeyen gerçekler

Yeşilçam filmlerinin unutulmaz karakterleri arasında yer alan Ömercik lakaplı Ömer Dönmez’in (61), eniştesinin konfeksiyon atölyesinden emekli olduğu ortaya çıktı. Sanatçının yeğeni Tolga Acar, “Geçtiğimiz sene emekli oldu. Orada makineci olarak çalışıyordu. Geçimini bu şekilde sağlıyordu. Son dönemlerde sıkıntıdan kuzeninin elektronik mağazasına gidip, zaman geçiriyordu” dedi.

Milliyet Gazetesi'nden Sercan Kısmet'in haberine göre oyuncunun geçirdiği kazanın ardından sol gözünü kaybettiği için sektöre küstüğünü belirten Acar, “Son olarak ‘İkinci Bahar’ dizisinde rol almıştı. O dönem, ‘Oyunculuğum eskisi gibi değil’ diyordu. Sektörden de kimse arayıp, sormuyordu ama cenazesine geldiler. Yaşarken bir tek 2-3 defa Ediz Hun aramıştı. Mahalle arkadaşı Sunay Akın’la görüşüyordu” şeklinde konuştu. Yeşilçam filmlerinin unutulmaz karakterleri arasında yer alan 'Ömercik' lakaplı Ömer Dönmez, annesi Gülsen Dönmez’in acısına dayanamadı.

Yeğen Tolga Acar, “Hiç evlenmedi, anneannemle yaşıyordu. Üç ay önce o da hayatını kaybetti. Herhalde dayım, onun acısına dayanamadı. Zaten anneannem iki senedir rahatsız olduğu için Üsküdar’da tek başına yaşıyordu. KOAH hastalığı vardı. Sigara içtiği için hayatını kaybettiği gün kalp krizi geçirmiş olabilir. Kötü olduğu için beni aradı. Evlerimiz arasında 300 metre var. Kötü olduğunu söyleyip, hemen gittim ama evde cansız bedeniyle karşılaştım” dedi.

Dönmez’in ailesine düşkün olduğunu belirten Acar, “Hepimiz Üsküdar’da oturuyoruz. Dayım ne zaman dertleşmek istese beni arar, evine giderdim” açıklamasını yaptı. Tolga Acar, “Ömer Bey’i tanıyan oluyor muydu?” sorusuna, “Ömercik diye birbirlerine gösterirlerdi. O sektörden iyice kopmuştu. Hep ailesiyle zaman geçiriyordu” cevabını verdi.