Önce babamı sonra eşimi...

Suat Suna "Önce babamı kaybettim sonra eşimi. Askerden döner dönmez Melike benden boşanmak istediğini söyledi" dedi...

Önce babamı sonra eşimi...

Melike boşanmak istediğinde tepkin ne oldu?

Benim “Yapma etme” ısrarlarıma rağmen mahkemede hakim “Emin misiniz?” dediğinde “Kesinlikle evet” diyen ve “Sana aşkım ve sevgim bitti” diyen bir insanı nasıl evde tutabilirdim ki zincirlemem mi gerekiyordu. Tahmin edemeyeceğiniz kadar gururluyum. İstemediğini söylemesi benim için yeterli bir sebep.

10 yıllık birlikteliği unutmak zor olsa gerek...

Unuttum desem komik olur. O zaman duygularımın sahiciliğinden şüphe edin.

Melike hayatında yeni bir sayfa açtığını söylüyor...

Yeni sayfa açtım deyip sonra üzülüyorum demesi ilginç. Çünkü yeni sayfa açtım demesi “Ben onu geçtim” demek.

Melike halılarda ağladığını söyledi

Ben halının üzerinde ağlamadım ama çok zor bir dönem geçirdiğimi kameralar bile keşfetti. Öyle acılı görüntülerim kameralara yansımış ki ben kendime inanamadım. Bir tek ben biliyorum ne kadar üzüldüğümü. En iyi de Melike biliyor benim ne kadar üzüldüğümü. O beni çok iyi tanır. Melike’ye kırgınım çünkü bunu hak etmedim.

Boşanma kararını nasıl söyledi?

Ben çocukluğumdan beri idolüm olmuş, çok inanılmaz sevdiğim babamı kaybettim. O sırada askerdim. Zaten psikolojim maksimum derecede bozuktu. Normalde bir erkek için askere gidip geri gelmek bile yeterince sıkıntılı oluyor. Askerden döner dönmez Melike benden boşanmak istediğini söyledi. Böyle bir problemle karşılaştım. Önce babamı kaybettim sonra eşimden ayrıldım. Bu kadar travma herkesi yorar. Tabii ki çok mutlu değilim. Son zamanlarda yazmadığım kadar şarkılar yazdım. Acılar müziği beslermiş. Dinleyen herkes ağlayacak.

“Yeniden barışırız” umudu var mı?

Bu şuna benziyor. Kapanmamış bir yara var ve sen o yaraya tuz basıyorsun.

Melike’nin hayatına yeniden bir erkek girse...

Hayatına birinin girdiğini duysam onun öldüğünü düşünürüm. Şu an hayatımda olmayan bana ait bir Melike var. Başkasına ait olduğu andan itibaren artık benim Melikem ölmüş oluyor. Benim onunla paylaştığım her şey ölmüş oluyor.

Fotoğraflarınız duruyor mu?

Hayır hiçbir şeyini tutmuyorum. Benim mümkün olduğu kadar onu görmemem gerekiyor. Onunla dinlediğim şarkıları da dinlemiyorum. Hala sevdiğimi belli ediyorumdur herhalde.

Melike aklına gelip üzüldüğün zaman ne yapıyorsun?

Çok ağlamaklı olduğum zaman gidip keman çalıyorum. Başka bir kaçışım yok. Bu ara sürekli keman çalıp sürekli şarkı yapıyorum. Öbür türlü kafayı yerim. Sadece Melike için değil üzüntüm. Babam için de çok üzülüyorum. Geçen hafta bir akrabamın düğününe gittim orada sürekli babamdan bahsettiler. Dayanamadım ağladım.

Babanın ölümüyle Melike’nin gidişinde yaşadığın acı aynı mıydı?

O zaman gittiğimiz psikolog ‘ayrılık da bir kayıptır, ölümdür’ dedi. Melike de birden bire hayatımdan çıkınca ölmüş gibi oldu. Babam da birden bire hayatımdan çıktı. Arada hiçbir fark yok. Konuşmuyorsun, gülmüyorsun. Acı aynı acı. İnan bana hayatımdan bir 10 sene gitti. Saçlarımda beyazlar çıktı. Benim artık birine aşık olmam çok kolay değil. Bu konuda kendimi kandıramam. Hayatıma birini sokmaya kalksam ona da yazık olur. Çünkü kalbimde başkası var. 

Gülşen Yüksel /Vatan

Konular Eski Arşiv