Onu bu hale siz getirdiniz

Spor basını canlı yayında fırça korkusuyla bu soruyu soramadı..

Onu bu hale siz getirdiniz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda yarın Belçika ile oynanacak maç öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Terim'in gergin olduğu gözlerden kaçmadı. Emre'nin Milli Takım kampından ayrılması için izni kendisinin verdiğini söyleyen Terim, bu konuda basını suçladı.

GAZETECİLERE DERS VERDİ
Daha önce de defalarca basın toplantılarında gazetecileri fırçalayan Terim, bu kez de muhabirleri fırçaladı. Spor basınını eleştiren Terim; "Bu işi bir türlü öğrenemediniz. Paket haber olayını kavrayamadınız. Haftada iki gün maç var. Çarşamba ve Cumartesi. Maçlardan önce bu çocukları motive edecek haberler yapmayı bir türlü öğrenemediniz" diyerek gazetecileri fırçaladı.

EMRE'NİN ANNESİ SİZİN YÜZÜNÜZDEN KALP KRİZİ GEÇİRDİ
Milli Futbolcu Emre Belözoğlu'nun kamptan ayrılması için izni kendisinin verdiğini söyleyen Terim, "Emre'nin annesi kalp krizi geçirdi. Bu, sizin yaptığınız haberler yüzünden oldu. Emre'ye bunun için izin verdim" diyerek, Emre'nin annesinin kalp krizi geçirmesinden spor basınını sorumlu tuttu.  

MUHABİRLER KORKUDAN BU SORUYU SORAMADI
Oysa basın toplantısında önce Terim'le ilgili bir iddia gündeme getirilmişti. Futbol Federasyonu'nun yıllık 1.5 trilyon olan maaşının 3.5 trilyona çıkartılacağı gündeme gelmişti. Ancak spor muhabirleri, fırça yeme korkusuyla bu konuda soru soramadılar.

ONU BU HALE SİZ GETİRDİNİZ
Spor basının yıllardır Fatih Terim konusunda ne kadar hassas davrandığı bilinir. Yapılan haberlerde ve atılan manşetlerde 'Aman İmparator kızmasın' hassasiyeti her zaman gösterilir. Ancak, Terim bu hassasiyete rağmen, oynanan futbola, kadro yapısına ve alınan sonuçlara yönelik eleştirilerde bile spor basınına çok sert cevaplar vermekten çekinmedi. Avrupa Şampiyonası elemelerinde alınan başarısız sonuçlar nedeniyle basında çıkan eleştirilere, "Ben ders almam ders veririm" diyerek cevap veren Terim, kendisini İmparator ilan eden basına karşı bu tavrını sürdürmekte kararlı. Spor basınının Terim konusundaki bu çekingen tavrı devam ettikçe de, Terim basın toplantılarında gazeteci fırçalamaya devam edecek gibi görünüyor.  

ensonhaber.com

Konular Eski Arşiv