Oyuncak seçimi!..

Oyuncak seçimi!..

Oyuncak seçimi!..

0-6 ay bebek oyuncak seçimi: Parlak ve ses çıkaran dönenceler, üzerinde siyah-beyaz kontrast bulunan oyuncaklar, halkalar, sıkmasını sağlayacak hatta rahatça ısırabileceği çıngıraklar.
 
     
6-9 ay bebek oyuncak seçimi: Yıkanabilir bebekler, hayvanlar,halkalar, ısırması ve temizliği kolay hayvan vb şekilli oyuncaklar yine gelişimi için uygundur. Minik kitaplar da bu listeye eklenebilir. Bir de marakasları eklemeliyim.
 
    
9-12 ay bebek oyuncak seçimi:  Yer çekimini kavramaya başlayan bebişler artık ellerine ne geçse yere atmaya başlamışlardır. Bu küçük Newton'ların bu özelliğini desteklemek için yere atınca kırılmayan, parçalanmayan ama ses çıkaran oyuncaklar almak en doğrusudur. Küpler, şekilleri içine dizebildiği kovalar, tef, zil, davul ve minik bir org tavsiye edebilirim.
 
       
2 yaş oyuncak seçimi: Dizilen kuleler, küpler, 3-4 iri parçalı yap-bozlar, toplar, bebekler, mutfak oyuncakları, arabalar ilgilerini çeker. Bebekleri giysi giydirme, saçlarını tarama gibi oyunlar dikkatlerini çeker ve oynarlar. Topa vurma, araba sürme gibi eğilimleri oluşabilir.
 
         
3 yaş oyuncak seçimi: Bu yaş çocuğu gerekli güvenlik önlemleri alınırsa 3 tekerlekli bisiklete binebilir. Yap-bozlar, tamir setleri gibi parça bütün ilişkisi kurmaya yönelik oyuncaklar gelişimini destekleyebilir. Oyun hamurları, kağıt kesme ve yapıştırma etkinlikleri ilgisini çekebilir. Oyuncak hayvanlar ve bahçe oyuncaklarıyla daha çok ilgilenebilir.
 
          
4 yaş oyuncak seçimi: Boyamayla arası iyidir. Bu nedenle boyalar, parmak boyaları, tebeşirler ilgisini çok çekecektir. Doktor setleri, tamir setleri yine, müzik aletleri, örneğin gitar çok ilgisini çekebilir. Artık çizgi film karakterleri ve masal kahramanlarıyla kendini özdeşleştirme özelliği sözkonusudur. Tercihlerini bu şekilde yapmak isteyebilir.
 
5 yaş oyuncak seçimi: Daha gerçekçi düşündüğü için oyuncak tercihi daha reele dönük olacaktır. Örneğin günlük hayatta oluo biten konulara dair oyuncakları tercih edebilir. Gerçekçi düşünmeyi öğrenen çocuklara, deney setleri, mikroskoplar, dürbünler, fotoğraf makineleri alınabilir. Yarcımcı tekerlekler olmdan 2 tekerlekli bisiklete binmesi mümkündür, çünkü denge duyusu epey gelişmiştir.




Konular Kadın / Bakım