Oyuncak tabancalı sahte polis baskını!

İstanbul'da 4 kişi, Suriyeli iş adamının şirketini 'sivil polisiz' diyerek oyuncak tabancayla bastı. Üst araması yapıp 700 bin TL toplayan gaspçılar 6 saat sonra evlerinde yakalandı.

Oyuncak tabancalı sahte polis baskını!
Sabah'tan Emir Somer'in haberine göre Fatih'te kendilerine telsiz ve sahte tabancayla polis görünümü veren sivil giyimli 4 kişi, 13 Ekim Salı günü Aksaray'da yer alan ve ticaretle uğraşan Suriye uyruklu işadamına ait dış ticaret şirketini bastı. İddiaya göre, silahla tehditler savuran 4 kişi, işyerinde çalışan Suriye uyruklu kişiler ile bazı müşterilerin paralarına "inceleyeceğiz" diyerek el koydu.

İşyerindeki herkesi sıraya dizen ve üst araması yapan sahte polisler kasaya yöneldi. Kamera görüntülerine de yansıyan olayda, polis kılığındaki gaspçılar 245 bin doları (yaklaşık 700 bin TL) alıp kaçtı. Zanlılardan biri kaçarken elindeki silahı düşürdü. Bir kişinin bağırması üzerine olay yerine gelen sivil Güven Timleri, kovalamaca sonunda sahte polislerden Özkan K.'yı yakaladı. Polis, kaçan diğer zanlıların peşine düştü. Düşürdükleri silahın oyuncak olduğu anlaşılan soyguncuların açık kimlikleri ve adresleri de tespit edildi.

GERÇEK SİLAH EVDE KALMIŞ

Olaydan 6 saat sonra Avcılar'daki adreslere yapılan eşzamanlı baskınlarda Halil A., Erhan K. ve Mustafa Ş. de gözaltına alındı. Gasp edilen paraların yanı sıra 1 tabanca, 1 polis telsizi ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. İşlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Soygunculardan Halil A.'nın adam yaralama, çocuk kaçırma başta olmak üzere İstanbul Emniyeti'nde 53 suç kaydı bulunduğu belirlendi. Diğer 3 soyguncunun da 21 suç kaydı tespit edildi.