Özay Şendir yazdı: "Boşandı ya, bana kalacak!"

Şarkıcı-oyuncu Özcan Deniz’in, eşi Feyza Aktan'dan boşandıktan sonra kadın hayranlarından gördüğü abartılı ilgi dikkat çekti.

"Boşandı ya, bana kalacak!"

Milliyet gazetesinden Özay Şendir'in, "Boşandı Ya, Bana Kalacak" başlıklı yazısı şöyle:


İnsan psikolojisinin en garip özelliklerinden biri de, hayran oldukları kişinin tek başına olması ya da kalmasından mutluluk duyması...


Daha garibi, hayranları bozulacak diye erkek ya da kadın arkadaşını, hatta evli olduğunu saklayan kimi isimler... Oysa hayran olduğunuz birinin normalde mutlu olmasını, o sayede daha çok ve iyi eserler üretmesini beklemek gerekir.


Yok ama hem bizim memlekette hem de dünya genelinde hayranlar, sevdikleri, beğendikleri kişiyi nedense tek başına istiyor. Hani, süper loto devrettiği zaman, “Belki haftaya bana çıkar” diye umut etmeye devam edip, başkasına çıktığında, umut etme şansı bittiği için bozulur ya insan, onların durumu da buna, benziyor galiba.


Özcan Deniz’in eşinden ayrıldıktan sonra kadın hayranlarından gördüğü abartılı ilgi bana hem komik geldi hem de insanın bencil yanını hatırlattı bir kez daha... Kendi hayalimiz sürsün diye bir başkasının mutsuzluğunu ya da yalnızlığını istemek. 


İnsan, ey insan...

Özay ŞENDİR / Milliyet GAZETESİ